Övrigt

Tips: Avatar – The Legend of Korra

En av de sista animerade serier jag såg som inte innehåller ologiska cutaways var Avatar: The Last Airbender. Jag tyckte det vara nåt av det mest välprocucerade jag upplevt i genren och skulle inte tveka att järmföra den med Full Metal Alchemist i känsla och ton.

Avatar: The Legend of Korra är uppföljaren till historien om Aang och… HERREMINGUDASLAN JAG ORKAR INTE FÖRSÖKA FORMULERA EN ORDENTLIG TEXT DET ÄR SÅ BRA BARA SE DEN!

Världen är levande råmysig, den humoristiska tajmingen bättre än i de flesta komedier och slagsmålen grymt välkomponerade
Det är alltså en historia om en icke-vit brud med awesome krafter och hett temperament som drar runt i en steampunkinspirerad fantasyvärld och är grym ihop med sina lika grymma och tredimensionella kompisar. Huvudskurken är en idealistisk rörelse med en förman hellre än en gammal ondska och skapar därmed en engagerande berättelse De mest badass av de badassary karaktärerna är en tant och en farbror i övre medelåldern och de har några fantastiska scener ihop. Världen är levande råmysig, den humoristiska tajmingen bättre än i de flesta komedier och slagsmålen grymt välkomponerade.

Mycket av det som gör serien bra är att vilken studio det nu är som slavar åt Nickelodeon tagit sig tid att animera de där små detaljerna som folk oftast annars skiter i. Som hur Korra vrider vattnet ur håret eller hur personer i bakgrunden vänder bort huvudet när de får en ficklampa riktat i ögonen. Dessutom har Nickelodeon ansträngt sig att vara inkluderande, så såväl genereiska fiendesoldater som medlemmar i specialstyrkan och ansikslösa livvakter finns i både manlig som kvinnlig tappning. Hur ofta ser en några par i uniformer iklädda tuttart i en massproducerad generisk fiendeskara egentligen?

Jag kan vara sist på bollen här, förmodligen har alla animationsälskare därute redan sett säsong ett av Korra (säsong två börjar i juli!) men för dem av er som söker nåt att skratta med och engera er i under sommaren.. SE THE LEGEND OF KORRA! JAG KAN INTE CAPSA DET NOG!! ÅHHHH DET ÄR SÅ BRA!

Ahem. Här är en trailer:

Kommentarer

 1. Lance McCloud skriver:

  OK, detta får jag nog ta och kolla på. Såg första säsongen av Avatar och gillade den rätt bra, men av någon anledning blev det inte av att jag kollade vidare. Däremot är jag stort anime fan och uppskattar verkligen när en studio försöker göra något utöver det vanliga med mediet.

 2. Tobias Nilsson skriver:

  Jag tyckte att The last airbender var ruskigt bra. Älskade sista säsongen!!!!

  The legend of Korra är verkligen en värdig uppföljare, blir dock arg på att alla är så dåliga på att slåss om man jämför med “de onda”! Jag vill se Korra slå sönder allt och alla! (antagligen så kommer det i säsong 2, som också är den sista va?)

 3. Linus skriver:

  Det är bara att hålla med. Och samtidigt slå ett slag för The Last Airbender. Tillsammans är det fyra säsonger av absolut awsomeness.

 4. Rx2-S skriver:

  Dags för den obligatoriskt dumma frågan: Hur viktigt är det att tröska igenom The Last Airbender innan Korra? Jämförelsen med Fullmetal Alchemist fångade min nyfikenhet, men i ärlighetens namn så är jag inte alls sugen på Airbenders ännu-en-vit-liten-pojke-som-är-hela-mänsklighetens-frälsare-huvudperson. Frågan är väl egentligen om Korra är en helt fristående historia eller om den fungerar som en fortsättning på Airbender?

  Vill någon upplysa en rådvill animationsälskare?

 5. MetalSlime skriver:

  Jag fattar inte, vad är det hon försöker säga..? Dessa subtila budskap…

 6. Linus skriver:

  @Rx2-S: Det finns många saker som anspelar på gamla saker, så du tjänar ju på att ha sett det gamla. Men nödvändigt är det absolut inte. Jag skulle dock råda dig att se TLA ändå, eftersom det är förbannat bra, men om du får mersmak av Korra kanske det kan fungera som en bra pausunderhållning inför säsong 2.

 7. T4 was Here skriver:

  Heh, just som jag tittat klart på Bok ett: Vatten med mina Farföräldrar som kommer du och ger mej chansen att säja:
  “This show is great But dont take my word for it!” för det finns ett par gamla kalmariter som också gillarde den.

  Men jag tänker någ vänta med att se den tills den har blivigt dubbad och ger men en andledning att använda dumburken igen, som förra gången.

  And hey, kan du ge leksaks-industrin little skit för hur dom hanterade toylinen.
  Om du inte vet vad jag pratar om look it up.
  Du will have fury.

 8. Rx2-S skriver:

  Tack för upplysningen Linus. Nu återstår bara att lista ut när man ska börja med Korra, samtidigt som man håller på med andra serier och ytterligare andra står på tur. Dags för lite ljuvt listande med andra ord.

 9. Rx2-S skriver:

  Ursäkta spammandet, men jag måste bara tacka för tipset. Har sett avsnitt 1 av Korra och det tog ca. 2 minuter innan jag var upp över öronen förtjust. Säsong 1 den här veckan, helt klart.

 10. GAME-Kim skriver:

  Har egentligen aldrig haft någon anledning att inte titta på The Last Airbender – det har bara inte blivit av.
  Nu är jag ganska taggad.
  Stort tack för tipset Malin! =)

 11. FANCYface skriver:

  Jag gillade the last airbender så otroligt mycket mer, Korra är en jävla översittardiva. ^^

 12. GAME-Kim skriver:

  Någon som är fast i fixerade könsroller här? =)
  Det är ju en sån här kvinnlig huvudkaraktär man väntat på!
  En dam som inte följer de uttjatade mallarna.
  Girlpower!
  Som Gert Fylking skulle ha sagt: ÄNTLIGEEEN!!

Skriv en kommentar