En av de sista animerade serier jag såg som inte innehåller ologiska cutaways var Avatar: The Last Airbender. Jag tyckte det vara nåt av det mest välprocucerade jag upplevt i genren och skulle inte tveka att järmföra den med Full Metal Alchemist i känsla och ton.

Avatar: The Legend of Korra är uppföljaren till historien om Aang och… HERREMINGUDASLAN JAG ORKAR INTE FÖRSÖKA FORMULERA EN ORDENTLIG TEXT DET ÄR SÅ BRA BARA SE DEN!

Världen är levande råmysig, den humoristiska tajmingen bättre än i de flesta komedier och slagsmålen grymt välkomponerade
Det är alltså en historia om en icke-vit brud med awesome krafter och hett temperament som drar runt i en steampunkinspirerad fantasyvärld och är grym ihop med sina lika grymma och tredimensionella kompisar. Huvudskurken är en idealistisk rörelse med en förman hellre än en gammal ondska och skapar därmed en engagerande berättelse De mest badass av de badassary karaktärerna är en tant och en farbror i övre medelåldern och de har några fantastiska scener ihop. Världen är levande råmysig, den humoristiska tajmingen bättre än i de flesta komedier och slagsmålen grymt välkomponerade.

Mycket av det som gör serien bra är att vilken studio det nu är som slavar åt Nickelodeon tagit sig tid att animera de där små detaljerna som folk oftast annars skiter i. Som hur Korra vrider vattnet ur håret eller hur personer i bakgrunden vänder bort huvudet när de får en ficklampa riktat i ögonen. Dessutom har Nickelodeon ansträngt sig att vara inkluderande, så såväl genereiska fiendesoldater som medlemmar i specialstyrkan och ansikslösa livvakter finns i både manlig som kvinnlig tappning. Hur ofta ser en några par i uniformer iklädda tuttart i en massproducerad generisk fiendeskara egentligen?

Jag kan vara sist på bollen här, förmodligen har alla animationsälskare därute redan sett säsong ett av Korra (säsong två börjar i juli!) men för dem av er som söker nåt att skratta med och engera er i under sommaren.. SE THE LEGEND OF KORRA! JAG KAN INTE CAPSA DET NOG!! ÅHHHH DET ÄR SÅ BRA!

Ahem. Här är en trailer: