Som ni vet så konsumerar jag tokigt många podcaster, då både svenska och internationella.

En av mina absoluta favoriter kallas Epileptic Gaming och drivs av en kille som går under sitt alias djWHEAT. Varje fredag samlas han och två vännerna Force och NiceGuyEd för att gå igenom veckans nyheter, samt recensera de spel de spelat. De sänder ut allt live, både som ljud och som video.

Ni ser ett exempel här ovan.

Det låter ganska basic och det är precis vad det är. Skönheten ligger istället i hur vardagliga de tre killarna är, i alla fall jag känner en väldig samhörighet med dem och det som kallas för ”The EG Community”. Samhörigheten späds på ytterligare då de näst intill varje program tar emot samtal från deras lyssnare/tittare, som får vara med i programmet.

djWHEAT, eller Marcus Graham som han egentligen heter, har en hel del järn i elden. Förutom Epileptic Gaming så håller han också i Call and Brawl tillsammans med Robert Summa, som tidigare fanns med och hostade Epileptic Gaming. Till skillnad från de andra så är Call and Brawl mer en allmän och oseriös Call-in show som tar upp allt från TV-serier till filmer och spel.

Tillsammans med SirScoots och Slasher gör han också Live on Three, en podcast som handlar om E-sport generellt. Sist men inte minst så har också en nygammal podcast lanserats; Weapon of Choice, som för stunden endast handlar om Star Craft 2. Han är utöver det också ofta programledare eller kommentator vid större e-sport sammanhang.

Jag är medveten om att det tar sin tid för att fatta tycke för denna podcast. För mig tog det i alla fall tio avsnitt, men nu sitter jag här, varje fredag natt och väntar på att sändningarna ska börja.

Jag tycker verkligen att ni, om ni som mig är nattmänniskor, bör klicka er över och besöka podcasten inatt. Runt 01 på natten inleds sändningarna, så ladda upp med energidrycken och håll koll i chatten. Ser du nån dryg jävel som kallar sig brownleaf där får ni mer än gärna hojta till.

Klicka er in på djWHEAT.tv för mer information.