Igår släpptes ännu en trailer för det kommande Super Mario Galaxy 2, ett spel som jag peppat oerhört mycket inför på senaste tiden. Föregångaren var utan tvekan 2007 års bästa spel för min del, rättfärdigade mitt Wii-köp flera gånger om och jag kunde inte sluta spela spelet innan jag hade samlat alla 121 stjärnor.

Dock så har jag under de senaste veckorna känns en liten skepsis växa till sig inom mig. Vi har inte sett en sådan här regelrätt uppföljare från Mario-universumet sedan Super Mario Bros. 2 (Lost Levels). Varje spel har snarare inneburit en helt ny och i de flesta fallen fantastisk värld. Inte denna gång, Galaxy 2 ser snarare ut som en expansion, en uppdatering av Super Mario Galaxy än något annat.

I gårdagens trailer introduceras Luigi. Vi såg honom även i föregångaren, där han blev spelbar efter äventyret var över (typ). När jag såg rubriken på trailern så ryckte jag till, trodde Nintendo hade ett ess i rockärmen som jag inte hade kunnat förutspå, att de skulle introducera någon typ av Co-op-liknande inslag i Galaxy 2. New Super Mario Bros. Wii har ju bevisat att universumet är moget för sådana inslag. Men trailern avslöjar dock inga större nyheter alls. Den följer snarare traditionen av att visa upp Galaxy 1,5.

Vore det förövrigt inte jävligt skönt att inte se Luigi som en sådan mes som han porträtterats som den senaste tiden?

Som sagt, jag är skeptiskt. Jag hoppas verkligen att jag blir motbevisad angående det här, men min känsla är att Galaxy 2 inte alls blir lika fantastiskt och underbart som jag först trodde. Upprepningar är sällan trevliga inslag i spelvärlden, inte ens i Marios värld.

Så nej, Atlas. Jag tror inte att det här blir årets spel, tyvärr.