Krönika

I en galax inte lika långt bort..

Igår släpptes ännu en trailer för det kommande Super Mario Galaxy 2, ett spel som jag peppat oerhört mycket inför på senaste tiden. Föregångaren var utan tvekan 2007 års bästa spel för min del, rättfärdigade mitt Wii-köp flera gånger om och jag kunde inte sluta spela spelet innan jag hade samlat alla 121 stjärnor.

Dock så har jag under de senaste veckorna känns en liten skepsis växa till sig inom mig. Vi har inte sett en sådan här regelrätt uppföljare från Mario-universumet sedan Super Mario Bros. 2 (Lost Levels). Varje spel har snarare inneburit en helt ny och i de flesta fallen fantastisk värld. Inte denna gång, Galaxy 2 ser snarare ut som en expansion, en uppdatering av Super Mario Galaxy än något annat.

I gårdagens trailer introduceras Luigi. Vi såg honom även i föregångaren, där han blev spelbar efter äventyret var över (typ). När jag såg rubriken på trailern så ryckte jag till, trodde Nintendo hade ett ess i rockärmen som jag inte hade kunnat förutspå, att de skulle introducera någon typ av Co-op-liknande inslag i Galaxy 2. New Super Mario Bros. Wii har ju bevisat att universumet är moget för sådana inslag. Men trailern avslöjar dock inga större nyheter alls. Den följer snarare traditionen av att visa upp Galaxy 1,5.

Vore det förövrigt inte jävligt skönt att inte se Luigi som en sådan mes som han porträtterats som den senaste tiden?

Som sagt, jag är skeptiskt. Jag hoppas verkligen att jag blir motbevisad angående det här, men min känsla är att Galaxy 2 inte alls blir lika fantastiskt och underbart som jag först trodde. Upprepningar är sällan trevliga inslag i spelvärlden, inte ens i Marios värld.

Så nej, Atlas. Jag tror inte att det här blir årets spel, tyvärr.

Kommentarer

 1. Farbror Atlas skriver:

  Edge tycker uppenbarligen att det är GOTY-material: http://bit.ly/9mWVYc

  Men jag är som du lite skeptisk. Visst ser det ut som ett SMG 1.5, det kan ingen förneka. Även om det verkar finnas gott om nyheter är det utseendemässigt väldigt lite som hänt sen senaste rymdäventyret.

  Samtidigt kräver jag inte mer. SMG är skitkul men framförallt aldrig långtåkigt. Variationsrikedomen spelet besitter är imponerande. Lyckas man göra uppföljaren lika lekfull och experimentiell så skiter jag i om jag har sett det förut.

  Det är spelmomenten som betydde mest i originalet och kommer fortsätta göra det i tvåan. Och de verkar vara om möjligt ännu roligare den här gången.

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Anders Brunlöf. Anders Brunlöf said: I en galax inte lika långt bort..: http://wp.me/pTOv6-9w […]

 3. Samson skriver:

  vad mig anbelangar får det gärna var SMG 1.00001 för orginalet var så skitbra att jag nöjer mig med en “expansion” med fler banor bara.

 4. Anton (EGV) skriver:

  För min del är det _exakt_ det jag vill ha! De ska hålla sig till exakt samma värld men leka ännu mer med roliga spelelement och rita upp lika många lika roliga banor bara!

  Jag blir helt varm när jag tänker på min upplevelse med SMG, det är det bästa jag har spelat på många år så jag tvivlar inte en sekund på att det kommer göra mig tillfredsställd. Förbokat och klart till och med =D

 5. […] juni, 2010 Jag skrev ett inlägg för ett par veckor sedan där jag förutspådde att Super Mario Galaxy 2 inte skulle bli lika fantastiskt som sin […]

Skriv en kommentar