Information

Svampriket presenterar: Lördagsstreamen

Gillar du Svampriket? Det hoppas vi att du gör om du ändå är här och läser.

Gillar du livestreams på Twitch?

Då har vi goda nyheter.

Vi började leka med vår twitchkanal lite lätt när flera av oss uppgraderade vår maskinpark till den nya generationens konsol. Sedan dess har vi även hottat upp hårdvaran på den renodlade captureutrustningen, så plötsligt är det ännu lättare att kabla ut våra skills och icke-skills i Gud vet vilka spel vi hittar på. Vi kan streama allt nu!

Därför har ett beslut tagits och en ambition formats:

Vi ska sända TV-spel live, via internet, varje lördagkväll, till era ögon!

Spel kommer vara allt mellan retro och newgen och tid är varierande eftersom det inte är helt lätt att få tid att klaffa. Men någon gång på lördag, eller redan innan, kommer infon på sociala medier när vi ska sätta igång!

Så se till att ha ert lördagsgodis of choice redo för redan nu på lördag sätter vi igång på Svamprikets twitchkanal. Den hittar ni HÄR!

Kommentarer

 1. Raleishi skriver:

  Låter underbart so excited.

 2. Johan Turambar Landerholm skriver:

  Super, har sett att Niklas streamat en del men ofta på tider då en annan dödlig jobbar. Ska bli kul att se/tjöta lite med alla i chatten!

 3. Zage skriver:

  Mina ögon kan int vänta

 4. blutt skriver:

  Riktigt trevliga nyheter! Glöm bara inte av allt annat ni storsatsar på 🙂 Är faktiskt lite orolig att ni på senare tid tagit till er lite väl mycket saker, att det i slutändan kommer påverka materialet ni släpper ifrån er.

  För min del så tycker jag att ni bör satsa på färre men större stream-projekt som tex PowerPlayer, 24h-Maraton eller varför inte en Svampfest? 🙂 Och i sin tur koncentrera er på att leverera en 100%:ig podcast istället, som på senare tid känts ganska enkelspårig och väldigt nerprioriterad, i jämförelse med förr i tiden.

  Less is more, helt enkelt!

  • Peter Ahonen skriver:

   Gött med feedback! Vad är det som hänt i podden som gjort den sämre? Lördagsstreamen kommer vara vändigt oambitiös så, bara sätta igång ett spel och snacka. Större och mer uppstyrda grejer lär komma ibland men i regel är lördagsstream menat att vara en kul grej vi kan göra utan större besvär.

   • blutt skriver:

    Förstå mig rätt, Svamppod är fortf den bästa spelpodden i Sverige. Men förr så så var det lite mer hjärta i avsnitten än idag. Ni ursäktar er lite väl mycket på strul, att folk inte har tid, det är sent, etc. Alldeles för mycket saker verkar komma ivägen för att ni ska hinna få till ett riktigt bra avsnitt, och då känner jag att om ni nu ska börja streama på veckobasis, så kanske även det kommer kunna att stå ivägen för podcastens kvalitét framöver. Och andra grejer förstås.

    Streama tycker jag definitivt att ni ska göra mera, men utan pressen att det måste vara en särskild dag. Det blir ju också mer laidback och högre underhållningsvärde om nu någon av er drar på streamen när man kommit hem från jobbet en torsdagkväll och är sjukt spelsugen, än att om ingen på riket har lust, eller kan streama en Lördags-kväll.

    Ni sätter helt enkelt för mycket press på er själva i onödan, så att materialet ni skapar kommer kännas alldeles för framtvingat i slutändan. Nu är ni inte riktigt där än, men tendenser av det har börjat titta fram 🙂

    • Peter Ahonen skriver:

     Verkligen jättebra poänger du gör, förstår vad du menar! Vi har alla vanliga upptagna vuxenliv och de kommer för som så många andra i vägen ofta. Hur stream på lördag står ivägen för inspelning söndag är jag inte säker på riktigt, men visst kan nått slags scenario dyka upp. Men vi är 9 personer med möjlighet att streama nu och tanken är att bara få fram lite mer content till de som inte är ute och härjar på krogen eller sånt på lördagkvällar. Men vi tar till oss det och diskuterar saken. Tack igen, love the feedback!

   • blutt skriver:

    Nu kanske jag lät lite tvetydlig ang streamen, men från grund o botten menar jag att ni bör inte ska sätta sån onödig press på just denna delen, iom att det riskerar att påverka andra viktigare projekt ni har, som podcasten.

    Streama när ni vill/kan, och planera istället in lite större stream-events från och till. Thats my humble opinion. 🙂

    • Anders Brunlöf skriver:

     Den sporadiska, “komma hem från jobbet och streama lite”-streamen kommer fortfarande att finnas kvar, utströsslad på diverse veckodagar. Vi siktar dock på en fast dag där det är aningen mer uppstyrt och utannonserat på förhand, mycket också för att tittare ska vara informerade på förhand. Men jobbet från vår sida ökar inte nämnvärt.

     Vill också förtydliga att det som känts av i de senaste avsnitten av Svamppod är högst personliga anledningar till att det strular – jobb, privatliv och annat. Och i Gamex-avsnittet var det ju ett helt fullmatat avsnitt som försvann endast p.g.a. teknikstrul. Inget som vi hade kunnat förutse. Det är i alla fall min uppfattning av det hela. Kanske har också en hösttrötthet spridit sig i redaktionen, men det är helt enkelt svårt att få tiden att räcka till.

     Jag mottar hursomhelst din kritik med öppna armar, för dina kommentarer är textbook på hur konstruktiv kritik bör skrivas. Och vi ska försöka ta till oss av den och piggna på oss lite. Men jag ville också med denna kommentar förtydliga lite hur jag ser på saken.

 5. Christian Lundström skriver:

  Ser framemot era lördagsstreams och jag hoppas att det på sikt leder till olika events i form av exempelvis svampriket-tävlingar(mario kart-stuket m.m), co-op events och så vidare.

  Känner iallafall att det är en naturlig utveckling för svampriket att ta större utrymme i streamingsfären – personligen känner jag att det är alldeles för få svenskbaserade streams.

 6. Tommy Håkansson skriver:

  Och jag kommer ju faktiskt börja streama tisdagscupperna i Mario Kart 8 från och med nu! Det var uppskattat senast, då det blir en annan gemenskap i chatten än på Twitter, och då vissa inte ens har Twitter. Lättare att kommentera ursäktande på varandras orättvisa tur/otur. 🙂

Skriv en kommentar