”Alltså kom igen, du måste ju se vad som händer!”
”Men nej!”
”Det är ju bara att ladda om, kom igen, du vågar!”
”Men seriöst, en träff och jag är slaktad.”
”Ha ihjäl en unge då!”
”…”

Sekunden efter rusar jag in med min level 4 Mage under ett enormt stenblock som en drakhona tagit till sin egen. Under springer en drakunge, fortfarande för liten för att flyga, men som lätt kan tugga ner mig till köttslamsor. Eldklot flyger när drakhonan cirkulerar över scenen, ungen hugger runtomkring sig och hälsomätarna sjunker oroväckande snabbt hos alla följeslagare. Min Mage tar ut bakbenen, ett i taget, och med en gemensam kraftinsats ger till slut ungen upp och faller ihop. Jag plockar åt mig lite fjäll och lägger sedan benen på ryggen innan eldkloten tar livet av mig.

En halvtimme senare följer jag stormkusten i jakt på bra ställen att slå upp ett läger. Regnet piskar och havet är i uppror; enorma vågor slår mot klipporna. När jag lite halvsnyggt glider nerför en sluttning ser jag plötsligt en drake och en jätte som slåss längre ner på stranden. Det är en fight jag snabbt bestämmer mig för att inte agera domare i och smyger längs sluttningen för att sedan ta mig upp för en stig. Halvvägs upp vänder jag mig om och bara beundrar utsikten, det stormande havet och två giganter som gör upp.

Jag har hypeat Dragon Age: Inquisition sedan det först annonserades, och jag är den sista som kan ha någon form av objektiv åsikt kring det. Efter bara åtta spelade timmar har jag knappast släppt nyförälskelsen och är helt inställd på att det här är det häftigaste som hänt på mycket länge. Det är fantastiskt skönt att sitta på en fräsch konsol som pallar den öppna världen utan några speciella laddningstider. Bara att kunna springa in i öppna grottor och lika snabbt nopea ut om det behövs gör att det känns tillgängligt att agera på impuls.

Det lilla jag älskade med Dragon Age 2 har kombinerats ihop med det bästa från Dragon Age: Origins. Med en stor portion nytänkande har Bioware öppnat upp portarna till Thedas, ställt i ordning en sjujäkla välkomstfest och lämnat över ett rollspel som hittills bockat av alla rutor jag förväntat mig.