Låt mig börja med att säga att jag är en i skaran som älskar Little Big Planet. Inte på grund av plattformandet eller bandesignen, den delen var kort sagt inte så briljant. Det jag syftar på är mysstämningen där mysig-farbror-röst berättar en historia med härlig sagolik estetik och ett ljudspår som passar perfekt in i temat. Det handlar alltså om ett spel var väl avvägt för just min smak.

Tearaway använder sig av precis samma mysstämning som tidigare, och gillade man det som Media Molecule gjorde med LBP så lär man även gilla deras nya spel. Kortfattat så har spelet en huvudkaraktär som det, likt Sackboy, går att förändra utseendet på och du kan påverka mycket av miljön. Spelet handlar om en värld där allt är uppbyggt av papper, utanför den existerar vår egen, alltså den värld där jag sitter. Vi i vår värld, alltså människan, kallas för en You. Spelet spelar på att använda Vitans alla möjliga funktioner för att du som You ska kunna integrera i världen som huvudkaraktären befinner sig i. Du kan trycka fingrarna genom pappersark på Vitans undersida, spela in ljud i mikrofonen, samt använda den tryckkänsliga skärmen för att göra egna skapelser och tillbehör av papper mm.

Tearaway_Hero

Papperna är för övrigt en stor del av spelet och används för mer än att bara bryta barriären mellan spel och verklighet. Allt eftersom så låser du upp nya pappersmodeller genom att fotografera i spelet. Dessa modeller ger dig ritningar till att vika egna pappersfigurer utanför spelet, allt som krävs är en dator med skrivare. Ett mycket roligt initiativ som kan skapa en stor samling spelrelaterade skapelser och en viktig del i att bygga ett community. Det går redan att hitta egna tolkningar och skapelser på internet även om spelet släpps om en månad, vilket är riktigt roligt.

Vad jag sett av mina 2-3 timmar i spelet så bjuder det på en stor variation med många mysiga ansikten och röster. Än så länge har jag haft riktigt roligt och jag har verkligen fått ta fram min barnsliga sida. Konstigt nog så har jag roligast när jag själv skapar och när jag får rida på grisar. Ifall spelet fortsätter på detta sätt så har ni ett spel som är oerhört välkommet till Vitas spelbibliotek och ett måsteköp för alla med barnasinnet kvar.