Lego-serien kan vara spelvärldens svar på Pixar. Det är i huvudsak gjort för barn med med kvalitéer som även attraherar en vuxen publik. Disney Universe är trots sin uppenbara visuella likhet med Little Big Planet ett försök att skapa Legospelsframgångar med ett disney-koncept.

Precis som när man ser på matlagnings-tv och tänker
”- Flambera, det kan jag också göra!” för att sedan bli stående med ett rökskadat kök tycks Disney gjort allt enligt Lego-receptet men utan finessen. För den tilltänkta målgruppen går det säkerligen hem utan problem. Disney Universe är irriterande pedagogiskt och vakar likt en sträng men välmenande hökmamma över spelaren varje sekund. Det finns inga game overs, riktigt med färgglada igenkänningsbara figurer och möjlighet att spela upp till fyra personer på samma konsol.

Som ett barnspel är det knappast något mästerverk, men alldeles dugligt. Vuxna konsumenter med fyrspelarsug kan nog gott sjunka tillbaka in i Battlefield Bad Comapny 2. Vill man prompt ha Disney-tema finns det säkert någon modd.