Om det finns statistik över hur många timmar jag lagt ner i Just Cause 2 så vill jag aldrig se den. Jag skulle mest troligt känna ett visst mått av panik över hur många timmar jag spenderat i ö-paradiset Panau. Jag har klarat alla challanges, tagit allt i alla byar (förutom den där jäveln uppe i högra hörnet som buggade ur och inte räknade en staty jag sprängde) och spenderat åtskilliga timmar med att köra sportbilar ner för bergssidor.

Därför har jag varit lite orolig över vad Just Cause 3 skulle göra med mitt liv. Och därför kände jag mig lugnad när varken spelets första trailer eller det lilla jag fick testa på Gamescom fick mig att känna någon enorm pepp inför spelet. I torsdags fick jag dock sätta mig ner med spelet lite mer ordentligt och köra de första två timmarna. Och oron är tillbaka.

Ringrostigheten var påtaglig och under de timmar jag fick spela hann jag inte riktigt komma in i storform. Men Just Cause-tänket är något jag faller tillbaka i direkt.

Det tog mig inte många minuter förrän jag satte mig i en bil och körde den den utför ett stup. Och det kändes fantastiskt.

Sedan Just Cause 2 kom ut har Far Cry-serien hunnit få ut både sin trea och sin fyra. Och även om det finns klara skillnader mellan serierna kändes det onekligen som att Just Cause hade tappat lite av sin relevans. Efter bara två timmar spelade kan jag så klart inte helt säga att det inte stämmer, men jag blev påmind om vad det är som får Just Cause att sticka ut.

Precis som i Just Cause 2 verkar trean inte bjuda på någon snortajt shooter-upplevelse. Istället är fokus på vansinniga stunts och saker som exploderar. Och det är kul på en väldigt grundläggande nivå.

Just Cause 3 gör inget revolutionerande. Alls. Det är verkligen bara mer Just Cause. Men där jag tidigare tänkte att serien behövde göra något nytt för att kunna vara relevant ingen känner jag nu att det kanske räcker med bara mer Just Cause.

Efter två timmar Just Cause 3 har jag fått en kraftig mersmak. Jag vill ha mer vansinne. Jag vill spränga saker, kasta mig utför klippkanter och skrikskratta.

Kort sagt: jag vill ha mer Just Cause.