Fredagslistan

Bird: The Game

För ett tag sedan skrev jag en lista om vilka platser jag skulle vilja spela. En av de platserna var Oceanien, mer specifikt ön Midway. Där, tänkte jag, skulle det vara asfett att spela.

Som albatross.

Idén har grott hos mig sedan dess. Att spela albatross. Fågel. Och efter mycket grubblerier har jag nu landat i den här listan. Sveriges – vågar jag säga världens? – mest genomarbetade lista på spel som borde ha en fågel i huvudrollen. Bird: The Game. Så att säga.

Birds of Meat

"Ge oss ett SPEEEEEEEL!"

Birds of Steel var inget spel för mig. Men jag gillar Oceanien. Släng ut de ultrarealistiska stridsflygarna och in med albatrossar så är jag där. När jag skrev originallistan fick Oceanien och Albatrossarna till och med vars en placering. Så jävla bra är det! För att citera mig själv: ”Jag skulle vilja spela albatross. Och, ni vet, gör albatrossgrejer. Hänga på Midway. Sex it up med andra albatrossar. Vara kaxig mot fotografer. Flyga. Jag vet inte riktigt vad albatrossens motivation skulle vara. Men jag tror inte att albatrossar behöver motivation. De bara är. Skitcoola.” Och mer än så behöver väl knappast sägas.

Assassins Tweet

Skitcool fågel­™

Att glida runt över stengamla snyggostäder, bygga bo i snoffsiga katedraler och störtdyka efter påvens hatt. Detta är bara några av de många saker som skulle vara möjliga ifall man kastade ut tråkputtarna som nu spelar huvudrollen i Assassin’s Creed och istället låtit spelaren kontrollera en hök. En supertränad mördarhök, dessutom! Hamna mitt i den konspiration som är fjäderfänas dolda kontroll över mänskligheten. Lönmörda ihjäl bångstyriga politiker blötnosade ornitologer och skrik sådär badass som bara hökar kan.

Grand Theft Breadcrumbs

Representin'.

Om du tyckte att Nico Bellic hade mycket yta att röra sig på, tänk dig samma stad ur en fågels ögon. Plötsligt är allting gigantiskt och allt går att flyga till. Inta rollen som den tuffaste duvan i stan, klättra till toppen av hackordningen (bokstavligt talat) och ta kontroll över fågelflocken. Skicka duvorna efter pommes, måsarna efter sill och skatorna efter allt som blänker. Bygg ett kungadöme av fjädrar och disciplin. Bli Scarbeak.

Birderlands

Monsterpippi

Efter devisen ”i rymden kan ingen kräva realism” muteras en två ton tung monstergam fram och glider runt över den cellshadade snyggoterrängen med mord i sinnet. Med en baziljon fjäderkombinationer är det fritt fram för alla att snida fram sin egen perfekta pippi och sedan dra ihop ett ostoppbart fyrafågellag. Vem behöver bilar och vapen när man har vingar och klor?

Kommentarer

 1. Haha, mycket rolig lista. Blev själv riktigt sugen på att spela Grand Theft Breadcrumbs, trots att jag inte finner GTA som allt för underhållande…

 2. Drazjk skriver:

  Fullkomligt älskar Assasins Tweet. Att vara en awesome hök som hamnar i den konspirationen hade varit helt underbart.

 3. Tobias skriver:

  Fyra grymma förslag på min ära, må de bli till verklighet.

 4. T4 was Here skriver:

  Så var är kickstarten?
  Jag är trött på att spela den här jävla mary sue arten!

 5. Linus skriver:

  Det här en början på den kulturella gräsrotsrörelse som i framtiden kommer resa sig upp och tvinga på världen en ny era av spel – Fågelspelen!

 6. Tilde skriver:

  Min syrra har snackat en hel del om ett spel som heter Hatoful Boyfriend som handlar just om fåglar. Närmare bestämt duvor. Tror det är tänkt som en parodi på datingspel men ska enligt utsago vara riktigt bra.

Skriv en kommentar