Skitsnacksblogg

En för snygg besvikelse

Jag har hoppats länge nu, att nästa The Killers-platta skulle kittla mig mer än det tidigare. Jag kräver inte att det ska låta som “gamla Killers”, jag gillar band i utveckling, men jag tycker platsen de tagit sin musik till är ganska ointressant. Det är för snällt och saknar både edge och djup.

Tyvärr gäller också för Battle Born. Visst funkar den att lyssna på några varv, och vissa låtar kan till och med kallas för intressanta (framförall Miss Atomic Bomb) men det sätter sig aldrig, griper aldrig tag.

Min teori är att The Killers blivit lite väl angelägna med att allt ska vara snyggt och polerat. Battle Born är visserligen en bättre skiva än Day & Age, men inte med mycket och i nuläget behöver jag lite mer ruffighet från bandet. Musik som kittlar mer än den smeker.

Dags att plocka av silkesvantarna.

Skriv en kommentar