LittleBigPlanet är planeten där du är lika viktig som huvudpersonen i spelet. Om man har spelat de två tidigare versionerna av spelet som kom till PS3 så vet man att trots att det är ett gulligt, charmigt, älskvärt och fullkomligt underbart spel på alla plan så är det inte särskilt lätt. Att klara banorna är i och för sig möjligt även om man har problem med att hantera en spelkontroll, men att samla alla prisbubblor och klara av alla banor utan att dö är inte något för vekhjärtade.

LittleBigPlanet har alltid kännetecknats av innovation.
I denna version av alla PS3-ägares hjärtespel får man som även var fallet i de tidigare spelen styra Sackboy. Man lär sig kontrollerna efterhand man spelar och det är  lätt att ta till sig de nya kontrollmetoderna som Vitan erbjuder. LittleBigPlanet har alltid kännetecknats av innovation. Man får nya möjligheter att skapa sina egna världar och det är i grunden det som de flesta köper LittleBigPlanet för. I denna del har man möjlighet att i sina egna banor implementera ”touch” och skaparna av spelet är så säkra på att man kommer spendera mycket tid i banskaparläget att de till och med lagt in en trofé som man får om man aktivt skapar banor i hela 24 timmar!

Förutom berättelseläget som jag inte behöver gå in närmare på för att det är gulligt och lättsmält , så finns det en mängd sidouppdrag man kan göra och de använder sig i hög grad av både pekskärmen, gyron och de vanliga kontrollerna. En av mina personliga favoriter är Bonce Tappin´som är ett slags Whack-a-mole där man ska slå ner Sackboyhuvuden. Riktigt beroendeframkallande. Förutom roliga enspelarsidouppdrag finns det även versusbanor där man kan slåss mot andra spelare eller spela flera samtidigt på Vitan (vilket jag inte försökt). Sen finns det också en Arkadavdelning där man får välja mellan ett antal olika arkadspel som också kan vara riktigt skoj.

Slutliga tankar om spelet är att det är ännu ett charmigt LittleBigPlanet-spel och om man är sugen på en ny LBP-dos så är det ett definitivt köp. Det finns mycket att göra och är man kreativ har man många glada timmar framför sig i spelet.