Shadowgateskandalen

Del 1: Förslavade bergsdvärgar

En vacker dag bestämde sig Ludde och Tommy för att spela igenom den gamla NES-titeln Shadowgate, för att testa sina gaming skills i hjärnan och tvinga er att se på under tiden. Det här är det första och försiktigt trevande avsnittet, där vi bekantar oss med slottet Shadowgate.

Kommentarer

 1. Quid skriver:

  Det här kommer jag ihåg, vet ej hur många timmar vi satt utan att klara det. Man kanske skulle ge sig på det igen, men jag är tveksamt efter att ha sett dom första minuterna på videon, det verkar inte direkt logiskt…

  Det fanns däremot ett liknande spel som hette Deja Vu, det klarade jag minsann som liten, fast med hjälp av brossan! 🙂

 2. Raptorus skriver:

  Detta satt jag förra året och spelade igenom med ett gäng. Känns som man spelar det bäst om man är 2-3 personer som hjälper till att lösa problemen. Väldigt underbart hur stora möjligheter man ändå har att göra saker. Klassiskt att använda svärdet på sig själv.

  Men ruskigt svårt att komma fram till vissa lösningar ibland.

 3. Erik skriver:

  Spelade det väldigt mycket när jag var liten. Klart kul att spelet var på svenska även om översättningen var lite sisådär och det märkte man redan som 9-10 åring. Minns att när jag fastnade ringde vi Nintendos “Hot-Line” och bad om tips. Vet inte om det var ett betalnummer, men det borde det väl ha varit.

 4. Niklas Sintorn skriver:

  Fantastiskt roligt! Kan nästan det där spelet utantill fortfarande. “Död åt Filistéerna!”

  Och kör gärna Déjà Vu sen, det är precis lika skruvat och spelas på samma sätt.

 5. Ludde Lundblad skriver:

  FYI så har jag precis lagt bud på ett exemplar av Deja Vu 🙂

 6. Lance McCloud skriver:

  Åhhh… Kommer ihåg det här spelet. Satt fan fast i andra rummet i timmar innan jag hittade nyckeln under dödskallen. Var en kompis till mej som hade Shadowgate så det lånade jag ofta och försökte, tja… inte klara det precis utan snarare komma lite längre än sist. Själv hade jag Deja Vu som jag faktiskt klarade tillslut, men lätt var det inte. Riktigt kul video i vilket fall. Extra kul att ni inte vet sedan innan hur det funkar, även om ett par saker löstes väldigt enkelt. Jag håller även med om att översättningen är briljant och sådär omedvetet kul. Alltid kul att se mer “lets plays” på Svampriket med.

  Vilken tur ni inte valde Uninvited förresten, det tredje spelet i denna “trilogi”. Snacka om ologiskt och random.

 7. Tommy Håkansson skriver:

  Vill bara påpeka lite snabbt att de 2-3 första delarna är lite sega jämfört med hur vi förlorar vettet under del 4 och framåt. ;o

 8. steamroller skriver:

  haha det va svinkul att kolla på ! jag har inte spelat spelet innan, kanske för att man inte spelade så mycket i ung ålder men jag känner att jag borde köpa det och ta en kväll med en polare med lite sprit också 🙂

 9. Ivan skriver:

  Fantastiskt sköj med lets plays! Speciellt här på Svampriket. Ni är för goa!

  Rätta mig om jag har fel, har inte spelat detta intressanta spel, men när den där creepy musiken spelas måste det väl betyda något? Typ att facklan håller på att brinna upp?

 10. Ludde Lundblad skriver:

  @Ivan – Du har rätt angående musiken och facklorna. Det hade varit bra om även jag och Tommy hade fattat det 😛

 11. Ivan skriver:

  @Ludde – Ni är bäst ändå 🙂 . Någon hum om hur många avsnitt det blir? Hoppas på 403st typ 😀

 12. Tommy Håkansson skriver:

  Sex avsnitt på ~20 min vardera, men #5 är en timma långt av någon anledning. :p

 13. T4 was Here skriver:

  Extra rolig för mej för jag har spelat det själv till Game Boy Color.
  Köpte det för typ en tia på en loppmarknad, dom hade inte än’s tagit sej förbi första dörren och jag löste det direkt när jag testade att det funkade.
  Hur som helst är det kul att se er också gå i alla nybörjar fällor.
  En annan kul grej är att men kan använda vapen på en sjävl.
  Also släpp inte lös slemmet för då är man tvungen att ta omvägar runt det när man ska backtracka, FOREVER!

 14. Lina skriver:

  Ååååå!!! Vilken underbar film! Ser fram emot nästa avsnitt. Jag kommer ihåg när jag själv spelade det som liten. Jag satt med hjärtat i halsgropen och höll på att skita ner mig varje gång något oväntat hände. Ha ha!!

 15. Bob at PxK skriver:

  Åsom shit!
  När kommer nästa del?

 16. Ruben skriver:

  Tiden har väl aldrig varit riktigt i fas med den här versionen av Shadowgate? Tur att ni är så underhållande att lyssna på, annars skulle det här bli för segt för att vara värt besväret att titta på. Tack för att ni offrar er i allmänbildningens tjänst.

  “Är det bara jag som tycker det ser ut som ett hål på väggen?.”
  Nej Ludde, håll tyst, säg inget, jag vill inte höra, låt det vara ifre… “Gloryhole!”. Och Tommy, uppmuntra honom inte.
  Det kommer bli en lång skandal det här.

 17. Anders Brunlöf skriver:

  Bob; Onsdagar it is.

 18. Kristina skriver:

  Minns detta. Vilken stämning, vilken musik, vilken stavning 🙂 Klarade det aldrig 🙁

 19. Kristina skriver:

  Ludde är den smarta.

 20. […] spelsveriges svar på Nattsuddarna Svante Grundberg och Björn Wallde. Deras resa genom Shadowgate (Shadowgate-skandalen) är något av det bästa jag sett, hört och upplevt inom speljournalistik. Del 2′s rubrik […]

Skriv en kommentar