Shadowgateskandalen

Del 5: Död åt filistéerna!

Det tog Ludde och Tommy två timmar att ta sig sex minuter in i spelet. Grabbarna börjar bli trötta, och har till slut förlorat i stort sett allt hopp om att kunna klara spelet utan konstant hjälp av guide. Men trots att de följer en guide steg för steg lyckas de fucka upp.

Kommentarer

 1. Quid skriver:

  Tyvärr måste jag säga att tjusningen med Shadowgateskandalen försvann rätt rejält när ni plockade fram en guide. Det var ju ert vilsna letande i kombination med spelet roliga och ibland ologiska upplägg som gjorde det roligt att titta på…

  Jaja, ändå lite kul att höra er snacka genom spelet, och “Svärd! Svärd!”-ögonblicket var ju nästan för bra :p

 2. Tommy Håkansson skriver:

  Hehe, förlåt! Vi tog det ju på en och samma kväll, och Ludde skulle hem nästa dag, och vi behövde någon gång gå till sängs. Till slut gav vi upp och ville bara bli av med det hela, plus att vi nog var lite oroliga över att det skulle bli skittrist att bara se oss köra fast hela tiden. :p

 3. Tobias Andersson skriver:

  “Död åt Filistéerna” kommer från David som dräper filistén Goliat med en slunga. Goliat var en jätte så David använde slungan för att komma åt hans huvud. I bibeln har den en kristen vinkel där Goliat är en hedning och David blir kung av Israel i Guds namn.

 4. BG skriver:

  Njaa, flöjtmelodin (och även flöjten i sig) i Mario 3 är ju en referens till Zelda, och inte tvärtom. I första Zelda använder man ju samma flöjt för att warpa mellan templen.

  Håller med Quid om att mycket av charmen försvann, men förstår verkligen att det behövdes. Trotts att det bjuder på en hel del skratt så är det här förmodligen en av de sämsta sortens spel att göra en blind Let’s Play på. Men jag ser fram emot att se hur ert äventyr slutar.

 5. Ruben skriver:

  Det här var 54 minuter som gick oerhört snabbt. Osttricket var sannerligen diaboliskt.
  (Ni har förresten mina sympatier. Har själv varit i skamligt liknande situationer där walkthrough känns nödvändig för att avancera i diverse spel).

  Skulle vara kul med lite statistik till sista delen. Hur många gånger har er fege hjälte tvingats möta döden? Hur många facklor har använts?

 6. dencarlsson skriver:

  Tycker det är underbart hur ni lyckas dö även om ni försöker använda en guide och musiken ändras när facklan håller på att slockna.
  Tycker det är minst lika underhållande när ni letar i guiden hur ni ska gå vidare. Förstår att det måste varit jobbigt att spela detta under tidspress.

  Btw har ni sett att de eventuellt ska komma en remake? Hittade en kickstarter från företaget. Undra om “gamers” har tålamod till det idag?

 7. Tommy Håkansson skriver:

  Tobbe: Eller judisk vinkel, kanske? GT, tänker jag.

  BG: Samma melodi alltså? Där ser man.

  Ruben: Haha, bra idé med statistik. Jag som redigerat och renderat de här klippen har dock sett tillräckligt av dem. :p

  DenCarlsson: Japp, hörde om remaken! Hade dock hellre sett ett helt nytt spel med lite samma koncept, men tror det kan bli något av en indiehit om man gör någora små ändringar.

 8. Tobias Andersson skriver:

  Ja såklart judisk, svårt att få kristen vinkel i GT. My bad 🙂

Skriv en kommentar