Jag tänker börja med att nämna att jag inte är någon fashionista och inte på något vis är stilmedveten, så jag kan inte ens hälften av orden som finns med i spelet. Men nog om min okunnighet. Nintendo Presenterar: New Style Boutique är ett spel för de som har ”passion för fashion”.

Om man tittar på spelets fodral så kan man få intrycket om att man även kan spela det som modeintresserad kille. Och det kan man, men bara om man är ok med att större delen av spelet bara kunna köpa in kläder för tjejer och att karaktären man får skapa bara kan vara en tjej. Tråkigt Nintendo.

Spelet handlar om att man är en tjej som går in i en modebutik för att handla (antar jag) och tvingas betjäna butiksägarens andra kunder. Eftersom mitt sinne för mode var så spot on så blev jag direkt anställd. Svårt att misslyckas eller så är jag bättre på mode än jag trodde. Spelet går ut på att sälja kläder efter kundernas smak och till sin hjälp har han en handbok ”Fashion 101” som förklarar de termer man stöter på.

För de som gillar mode är detta ett drömspel. Man kan klä skyltdockor, ändra design på butiken, sig själv och sin lägenhet. Hela tiden låser man upp nya klädgrossister, hårfrisyrer och sminkmärken. Det är dessutom förvånansvärt stort med mycket att göra medan man hela tiden försöker utvecklas inom stylingbranschen och nå det slutliga målet; att vinna Elittävlingen inom mode.

Spelet som är till 3DS är såklart i 3D, vilket kan göra spelet ännu mer köpvärt för de som gillar det. Jag stängde däremot av 3D:n efter bara ett par minuter. På det stora hela så är det ett helt ok spel och förvånansvärt beroendeframkallande skäms jag lite över att säga. För den modeintresserade är det det perfekta spelet, förutom att det inte har tal och är på engelska.