Skitsnack

S01E05: The Karate Kid

Samson och Anders möts upp hemma hos Samson för att se på film tillsammans igen. De har valt The Karate Kid som film och nostalgimätaren ligger på topp. I avsnittet pratar de om filmen och dess betydelse innan de trycker på play, varpå de faktiskt kör igång och kollar på filmen. Majoriteten av detta avsnitt bör därmed ses som ett kommentators-spår.

När filmen är slut och eftertexterna rullat spelar Anders ännu en låt utan anledning, som passar väldigt bra in på filmen de precis sett. Därefter försöker duon snygga till sin Flickchart-lista genom 20 nya val.

Anders låt utan anledning

S01E05: The Karate Kid

Kommentarer

 1. Trazh skriver:

  JAAA! Vad mysigt detta kommer bli.
  Har en ganska intressant relation till filmen. Pappa har sedan jag var barn kallat mig mig Daniel-San. Lite kul ändå.

 2. Quid skriver:

  Det är en grymt bra film, mysig hela vägen igenom osso ett fightingmontage i slutet som jag kan njuta av än idag, speciellt Darryl Vidals moves (han som Johnny möter i semifinalen), en av få som faktiskt tränande karate innan filmen spelades in.

  Jag har ett speciellt minne kring den här filmen. Det var i slutet på 80-talet, jag 8-10 år gammal och min bror 10-12 år, vi hade sett örnnästet och höll på att leka den filmen uppe på vår kyl och frys, typ 2m högt. Då puttade brossan ner mig och jag slog mig rätt rejält. Någon helg efteråt så såg vi på Karate Kid och jag fick en plan på hur jag skulle kunna hämnas. Jag ledde ut brossan i köket, bad honom så med armarna vid sidan och blunda… sen gjorde jag tranan rätt i magen på honom 😀

  Ser gärna att ni gör så här med fler filmer, jag föreslår Mystery Men! 🙂

 3. Quid skriver:

  Sen blir jag inte riktigt klok på Flickchart, kan sitta och försöka rangordna filmer jag redan röstat på i flera timmar utan att det händer något i listan. Det verkar inte finnas något direkt djup i tjänsten utan mer bara två filmer mot varandra? Men det kanske blir bättre…

 4. kattmonstret skriver:

  haha underbart, sjukt bra episod. jag behövde inte ens se filmen samtidigt för att hänga med.

  jag var nästan nära att lägga tänderna på trottoaren under “Coheed and Cambria”-avsnittet (usch usch usch sånt hör inte hemma på svampriket imho.

  men nu kommer jag att livstids-prenumerera för att inte missa något liknande!

 5. Ivan skriver:

  Karate Kid är så sjukt bra, utan tvekan top 10 för mig. Jag ryser och blir tårögd mer än en gång!

  Anders, vi borde ha en Seinfeldtävling, jag har fått pussa din rumpa en gång och jag vill gärna ha en tillbaka! Tanten med hunden vid poolen är med i 2 avsnitt av Seinfeld. Hon blir bestulen av Jerry på brödlimpan. Sen sitter hon i juryn som ska bestämma ifall Jerrys pappa ska sitta kvar som ledare i den dära pensionär-/bostadsföreningen!

 6. Ivan skriver:

  Sjukt mysigt att titta film “med” er btw

  Om nu ska göra fler avsnitt och de inte ska vara spelrelaterade, gör det på Star Wars 4,5,6 plzzzzzz, annars har ni ju Mortal Kombat som hade blet ett bra avsnitt!

 7. Trazh skriver:

  Jag vill höra prata Rocky-filmerna! <3

 8. Saradir skriver:

  Quid:
  “Sen blir jag inte riktigt klok på Flickchart, kan sitta och försöka rangordna filmer jag redan röstat på i flera timmar utan att det händer något i listan. Det verkar inte finnas något direkt djup i tjänsten utan mer bara två filmer mot varandra? Men det kanske blir bättre…”

  Som jag har förstått det så kör sidan med transitiva relationer när den rangordnar, dvs.
  Om Film A > Film B
  ..och
  Film B > Film C
  ..blir det automatiskt så att
  Film A > Film C
  utan att Film A och Film C möts.

  Så för att rankas #1 måste Film X vinna över Film A.
  Därför så blir inte top 5 ändrad om ingen film möter en film ur toppen.
  Den verkar aldrig räkna in totala antalet vinster eller så utan bara
  “Om du är bättre än nuvarande #1 är du bättre än ALLA”

 9. Shotgun Facelift skriver:

  ÄNTLIGEN!!!! jag har väntat på ett nytt filmavsnitt från er 😀 men var är Tove och Ludde?

 10. Shotgun Facelift skriver:

  Oh och på tal om ett tidigare avsnitt. Anders: Gone in 60 seconds är skön. Inte speciellt bra kanske, men den är bara nice. Cage när han är som bäst, lite medioker, cheesy och underbar.

 11. Skuldvärjan skriver:

  Då kan jag äntligen stryka Karate kid från min lista över filmer som man borde sett men aldrig har gjort.
  Som någon som såg den helt utan nostalgiskimmer kan jag inte annat än hålla med er, det är en riktigt bra film.

  Tack så mycket för att jag fick chans att se den med er, det var jättemysigt!

 12. Bob at PxK skriver:

  Nu har jag äntligen lyssnat färdigt (ligger lite efter, för mycket bra poddar just nu!)
  Hade inte sett filmen på säkert 12-13 år och såg den först och sen lyssnade på podden,vilket lev lite “tyst” ibland men fortfarande njutbart.
  När jag nu såg om filmen efter så många år så förstod jag att den betydde mer för min barndom än vad jag mindes det som. Plötsligt kom jag på varje gång jag var runt en stubbe/bred stolpe så klättrade jag upp och balanserade för att göra en tranan, varje gång jag hade en pincett så lekte jag att jag fångade flugor med den, och när man skulle hjälpa pappa tvätta bilen så vart wax on/off som gällde.
  Uppfriskande att bli påminnd om en sådan viktig film som ärligt talat hade försvunnit bland minnena och de 1000 filmer som sett sedan sist.

  F.Ö. om Donnie Darko – det är en krånglig film som är lätt att gilla trots att man kanske inte förstår allt. Det krävs en eller två omtittningar för att plötsligt få en rysning vid ryggen när man plötsligt förstår hur allt hänger ihop!
  Utan att spoila för mycket, så handlar det om en fallande flygplansmotor, tidsresor och en “reva” i tiden som gör att fel person är på fel plats… or is he/she?
  Och ett soundtrack att dö för!

Skriv en kommentar