Skitsnack

S02E18: Rymd-special

Anders och Samson fascineras av rymden, men det vet i all ärlighet inte vidare mycket. Lyckligtvis kan de i veckans avsnitt få svar på sina frågor då de gästas av astronomen Jens Melinder, som försöker räta ut det mesta duon kastar mot honom. Det eftertraktade rymd-avsnittet är äntligen här – vi hoppas ni finner mycket nöje!

Länkar

S02E18: Rymd-special

Kommentarer

 1. Quid skriver:

  Mycket bra och intressant avsnitt, och en eloge till Jens som verkligen tar sig tig och förklarar allt på ett lättförståeligt sätt för oss vanliga människor 🙂

  Sen ang. säsong 2 av skitsnack så tycker jag den har hållt väldigt hög klass, höjdpunkten för mig är nog mat-avsnittet. Men även när ni kollar på film tillsammans med oss lyssnare gillar jag, sen får McKorv gärna gästa er igen…

  Sist lite om Man of Steel. Jag var riktigt pepp på denna efter teasern och första trailern, det kändes som en långsamt berättad historia i stil med Open Range från 2003. Fast ju mer trailers jag ser desto mindre pepp blir jag. Nu känns det snarare som en sci-fi/action ala Transformers eller Battle Los Angeles. Men jag hoppas jag har fel!

 2. Victor Clausson skriver:

  Detta var det bästa avsnittet hittills enligt mig, därför att jag som inte är insatt i rymden satt helt lyrisk från början till slut och fick svar på många frågor jag undrat över.
  Tacksamt också att Jens förklarade på en nivå så vi dödliga förstod 🙂

  Musiken i bakgrunden skapade en stämning som gjorde att jag föll in i snacket totalt! Ni höll er till ämnet och det kändes som en bra längd på avsnittet också.
  Nu har ni ju satt standarden för säsong 3 så fortsätt hålla det såhär så är jag nöjd 🙂

  Tack ska ni ha och njut nu av eran semester grabbar!

 3. Henrik Swenson skriver:

  Först tänkte jag “åh vad kul att dom ska han en riktigt insatt gäst, han lär ju låta som professor Kalkyl typ” men när jag hörde hans röst så ba “vafan! en jävla smålänning!? :(” Jag har själv bott i småland i större delen av mitt liv, så därför förknippar jag den här dialekten med lite mindre intellektuellt folk, som Peter Jihde. Men det visade ju sig ganska fort att han visste vad han snackade om, så tack för avsnittet! nu vet jag vad en supernova är, och hur mörk materia fungerar, och massa annat!

  Har ni en lista på vilka låtar som spelades i bakgrunden? kanske t.o.m. en playlist på spotify? Ett par Vangelis-låtar kände jag ju igen och nån Mass Effect-låt, men varenda låt va riktigt jävla bra!

  Ifall jag ska ge nån synpunkt på denna säsong så är det väl att de avsnitt det vart bara Brunlöf och Samson var de bästa, och ofta de avsnitt där ni inte snackar om film. För jag ser inte film på bio, så jag sparar dessa avsnitt tills jag sett filmerna hemma.

  Men det är mindre detaljer, bara fortsätt så som ni gjort den här säsongen så är jag mer än nöjd 😀

  Ha en bra sommar!

  /Henrik

 4. Michael Lysegård skriver:

  Grymt avsnitt! Superintressant från början till slut. Man blir bara sugen på att veta mer om rymden, det här avsnittet har skapat en hel del intressanta och djupa diskussioner på mitt jobb även dom som vanligtvis inte lyssnar på svampriket/skitsnack tyckte det var skitbra.
  Ha en trevlig semester!

 5. Glenn skriver:

  Eld i rymden, varsågod: http://youtu.be/OXRF95iuLvg

 6. Mayhemic skriver:

  Episkt lärorikt, tackar ödmjukast!

 7. Cashew skriver:

  Fint, kändes som man med lätthet skulle kunnat lyssna på Jens prata i evigheter (även om mycket var svårt att greppa).

  Hade dock varit kul om ni inkluderade lite sci-fi-snack, men det kanske kan avverkas i en kommande special om rymdfiktion istället? 🙂

 8. Rickard skriver:

  Bra avsnitt, och jens gjorde bra ifrån sig. Kan inte vara lätt att oförberett (?) svara på och försöka bena ut alla frågor!

  Skojsig rymdfakta, mest riktad till Anders så att inte hans huvud ska explodera;

  Om man kunde åka med bil i ständiga 100km/h mot solen så skulle det ta 171 år att komma fram.

  Om man från jorden ville besöka den (förutom vår sol) närmsta stjärnan och ökade hastigheten till 160km/h, så skulle det ta……. 29 miljoner år.

  Perspektiv.

  Jag älskar universum. Och jag älskar Skitsnack!

Skriv en kommentar