Svamppod

Avsnitt 10: Video Game Awards, The Phantom Pain och Little Inferno

Medan Ludde är insnöad i Gävle inser panelen att de knappt spelat något nytt sedan förra veckan. Tommy har spelat Little Inferno som knappt verkar vara ett spel medan Samson peppar inför The Hobbit med Guardians of Middle Earth. I brist på bättre pratar vi om lite annat vi spelat och Malin ger förstås Assassins Creed 3 en ny avhyvling. I nyhetssegmentet blossar det istället upp rejält när vi pratar vitt och brett om Spikes Video game Awards. Vi peppar och opeppar om nya trailers vi sett och ställer förstås frågan “vad är egentligen The Phantom Pain?”

Avsnitt 10: Video Game Awards, The Phantom Pain och Little Inferno

Kommentarer

 1. anna.p.anna skriver:

  alltså, fan vad fint att x-2 äntligen kom på tal. på blodigt allvar, jag har varit seriöst oroad för att någon på svampriket skulle tycka om det spelet. jag menar, då måste vi ju skiljas, bränna jorden mellan oss och sen strö salt där. DET GÅR JU INTE, DET ÄR SÅ JÄVLA DÅLIGT och jag blev så glad över att vi synkar på den punkten. så, slut på rant!

 2. En spelrelaterad svamp skriver:

  Bra avsnitt.

  Min kommentar förra veckan var mer ett påstående än en fråga. Det var inte riktat till svampriket.

  Jag tycker om korta spel som är enkla i sin uppbyggnad och därav mår bättre som en mumsbit. Spel som Limbo och Super Meat Boy är bra exempel på billiga 5/5 spel som inte hade haft något att tjäna på att vara längre. “Riktiga spel” (fullpris) förväntar jag mig betydligt mer av. Det betyder inte att korta spel är dåliga för alla, men om jag ser något som verkar intressant och det sedan visar sig vara fyra timmar långt, så är det inte det jag trodde det var. Därför är det viktigt för mig att man nämner speltiden när man recenserar ett spel.

  Tänk er att Mass Effect 2 är på väg, ni läser en recension där det förklaras att allt som var fel med ettan har rättats till och är nu inte bara ett bra spel men ett av dom bästa någonsin. Ni köper spelet. Ni får vara med om dom fyra bästa timmarna ni någonsin varit med om i era spelrelaterade liv. The End. Men, vänta lite nu… FYRA! TIMMAR! F-Y-R-A!!! T-I-M-M-A-R!!! (Mass Effect 2 är långt och skitbra. Ni förstår min poäng.)

  Vad gäller gratis recensionsspel så menar jag bara att det kanske kan vara lätt att bortse från priset. Vad spelar det för roll om det där spelet som förväntades vara sjukt djupt och episkt bara varade i 3½ timme? Jag hade skitkul, det gör recensionen lättare att skriva och jag kommer förmodligen hem tidigare idag. (Det här är inte riktad till någon person eller websida. En hypotes på sin höjd.)

  Fortsätt vara Svampriket. Jag håller inte med er om mycket, men ni är ärliga och roliga att följa.

 3. Tommy Håkansson skriver:

 4. En spelrelaterad svamp skriver:

  Precis 🙂

 5. Jonas skriver:

  Trevligt avsnitt. Jag har på senare tid drabbats av i-lands problemet att ha för mycket spel (damn you Steam sales) och för lite tid, så numera är jag mest irriterad på spel med kampanjer på mer än 6 timmar då jag har som mål att uppleva allt bra som kommit ut det senaste året.
  Det känns ofta vanligare att spel är för långa, så att man tröttnar på kampanjen, än för korta.

  Men skulle jag enbart sitta med xboxen och skaffa release spel för 600kr styck så skulle jag kanske ha en annan åsikt.

 6. Ivan skriver:

  HEJ!

  Har lyssnat väldigt skönt på er, utan några som helst klagomål, finns ett som förekommit i Retroresan och Skitsnack ang spoilers

  Det är något man kan diskutera ganska mycket. Först och främst, vad är spoilers ?

  Och sedan det ni brukar säga EFTER ni spoilat något “Spoiler på en 5år gammal film” eller “Spoiler på ett 10år gammalt spel” MEN HALLÅ ! lägg gärna varningen INNAN ni spoilar. Isf om ni nu antyder att det inte är för gammalt då är det väl inte en spoiler för er? eller ? Jag förstår inte riktigt…..

  Det finns massor av filmer och spel som man missat som man tänkt se, fast man vill “spara” dem till en regnig dag och man precis fått en befordran på jobbet samtidigt som man precis fått reda på att en kär gammal vän ska flytta tillbaka till Sverige efter 5år på Nya Zeland.

  Vad är tidsgränsen för att skrika ut “spoilers” ?

  Jag har en önskan med, kan ni inte flytta inspelning till Ludde så han kan vara med varje gång? 🙂

  Kramkalas! låt det leva vidare i denna pod!

 7. T4 was Here skriver:

  Okay as a JP fan I want försvara Telltales Jurassic Park genom att säja, atlest it was not the (först, dom blev relvativ bättre senare) IDW serietiding.
  Kalla det dålig fanfiction allt ni vill men spel har hittils(har bara hunit spela dom fösta två) återuplivat dom döda for no reason(Kommer ni ihåg den håriga arkeologen i hatt som målar vattenfallen rött i Lost World? Han bara dyker up! Ingen big deal alls. För att inte tala om skurken i slutet…) och man kan se vilka dinosaurierna det ska vara inte en ända skitbrun sörja.

  TL;DR Det kunnde var värre.

  Om hela 4 hours grejen.
  Jag såg hela Marvel Avengers film serien i en enda box på Maxi i dag men alla hittis utkommna filmer för 499kr.
  Dom tillsammans är väl längre än fyra timmar right?
  SÅ ÄR DET FEL ATT JAG VILL HA MER FÖR NÅTT SOM KOSTA 699kr?!
  Korta spel ska vara biliga.
  Dom kan var hur bra som dom vill men jag tänker inte betala för det till oker priser, jag har annat att köpa.
  Som Jurassic Park leksaker på tradera t.ex.

  Men det har ni just pratat om på poden…
  Fan…

 8. T4 was Here skriver:

  MEN PRIMAL KOMMER JAG IHÅG!
  Även om jag inte spelade det…
  Mer att det var rakt up i min fetish box…
  Och den där comic jag fick men en speltiding, vet inte om det var Super Play eller Playstaion Magasinet…
  Men tjejer som blir till monster? Mer tack!

 9. T4 was Here skriver:

  Aw shit vänta!
  Det ska vara ett inte mellan hittils och återuplivat.
  Sorry glömdet när jag hade annat i skallen.
  Jävla assburger lol.

 10. T4 was Here skriver:

  Och så kom jag på att det finns en sak till som göra att jag inte ger några röda ören till spel som inte räcker en vecka änds.
  Man kan ju låna dom på statsbibloteket här i Kalmar.
  Gratis, i två veckor.
  Kolla om man kan det där ni(all som läser detta) bor.
  Detta är något som jag hoppas att staten försvarar när spelindrustrin börja gnälla.
  För om spel ska ha lika bra storys som böcker och inte bara vara en sport så ska folk kunna låna dom som böcker.

 11. DangerDave skriver:

  Älgslakt!! D:<
  Verkar som hela skogen var ute efter Malin.

Skriv en kommentar