Skitsnacksblogg

Inför Skitsnack Säsong 2

Det är snart dags igen. På söndag den 17:e februari är Skitsnack tillbaka i era hörlurar. Uppehållet har varit långt, för långt enligt vissa, men nu behöver ni inte vänta så mycket mer.

Vi kommer rulla ut säsong 2 av Skitsnack i samma andra som föregående säsong, men med ett fåtal justeringar. Bland annat kommer Skitsnacksbloggen kliva lite närmare podden, ämnen som ska diskuteras kommer också tas upp som inlägg, och vi vill integrera ni som både läser och lyssnar på ett bättre sätt. Ett typexempel är detta “inför-inlägg”, där vi vill veta vad ni tycker inför kommande avsnitt.

I säsongspremiären kommer vi försöka summera 2012 så gott det går. Givetvis kommer vi prata om film, tv-serier, musik och allt sånt, men även händelser och glädjeämnen på en både personlig och världsomfattande nivå. Så min fråga till er blir lika öppen som enkel;

Vad var bäst under 2012?

Berätta vad du tycker genom att lämna en kommentar. Och som sagt, du får lista dina 100 favoritfilmer från fjolåret, men lika gärna berätta om hur du förlorade oskulden eller något annat jättepersonligt. Vi är intresserade, och vi kommer vilja ta upp det.

Tack för att ni har väntat, ni kör vi igen!

Kommentarer

 1. Marcus Larm skriver:

  Jag tycker 2012 var ett skit bra år för tv-serier och musik, t.ex Säsong 3 av Boardwalk Empire, säsong 5 av Breaking Bad och vi får ju inte glömma The Walking dead. Fan vad spännande säsong 3 är. Om vi ska prata musik så älskar jag Mustasch senaste skiva! Om jag får välja en sak under hela 2012 som var bäst så blir det Samson slår till Anders så han ramlar av stolen på Gamex gifen. Så jävla underbart bra!

 2. Quid skriver:

  En av dom starta saker med 2012 tycker jag är Kickstarter. Många spännande och coola projekt som aldrig hade fått se dagens ljus får nu möjligheten. Själv har jag stöttat ett 20-tal olika projekt. Vad tror ni, har Kickstarter haft sin topp nu eller är detta bara början?

  År 2012 var också året då jag mer eller mindre helt bytte umgängeskrets! 🙂

 3. 2012 var ett av de bästa åren på mycket länge, främst på det personliga planet.
  * Jag starta en spelblogg.
  * Jag började lyssna på podcast (Skitsnack som var allra först)
  * Mitt skrivande blev publicerat flertalet ggr i tryckt form, fick till och med betalt!
  * Jag startade en egen podcast
  * Jag blev far för tredje gången

  Och jag har festat med en massa härliga gamer-nördar varav några har blivit mina nya vänner.

  Så jäkla bra år 2012.
  Vet inte hur 2013 ska toppa det?

 4. Shotgun Facelift skriver:

  2012.
  —–
  2012 var konstigt. Det konstigaste någonsin pga det ena och det andra. Men samtidigt som det var rörigt och otrevligt i mitt huvud så verkade allting ta slut. Alla podcasts dog och världen skulle gå under. Anders styrde skitsnackskutan på egen hand och det skulle börja komma en gång i veckan. Det kändes som sista delen i FF6: Jorden hade gått under och folk samlar scraps i postapokalypsen för att bara fortsätta leva. Framtidstron var som bortblåst.
  MEN..
  I takt med att jag började må bättre började saker ploppa upp igen. En blomma syntes trycka upp sig ur asfalten. Solen steg faktiskt upp en gång till. Alla podcasts kom tillbaka. Jorden gick ju faktiskt inte under. (Innan Samson lackar ur på mig; jag trodde såklart inte att den skulle göra det, men det var mer en sinnesstämning som låg över mig hela året och UNDERGÅNGEN var lite symbolisk för mig, skit samma!) Skitsnack veckovis med tema visade sig vara RIKTIGT jävla bra, antagligen det bästa du någonsin gjort i podcastväg Anders. (RR kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta dock!) Nu står jag i februari med en framtidstro starkare än någonsin och är så jävla taggad för vad som ska komma! Go Anders och Samson!

  Det bästa i spelväg är fan FTL: Faster Than Light. Kickstarterspelet som hyllades av många och som jag fortfarande tar upp nån gång ibland och fastnar lika hårt som första gången. Så jävla perfekt spel. Om man inte provat det än – http://www.ftlgame.com/ <- GO.

  I filmväg tyckte jag kortfattat:
  – Looper var lite väl hype:ad. Det var en cool timetravel-actionrökare och inte så jävla mycket mer.
  – Argo var SKITBRA. Längesedan jag var så spänd medans jag såg en film.
  – Hunger Games var mysig. Sugen på nästa.
  – Brave med Amy Diamond…. blä. Inte direkt Pixars bästa och med Amys röst gick man därifrån med lite kräks i munnen. Skulle sett på engelska men vissa i sällskapet ville se på svenska. M.
  – Hobbit, Avengers och Batman 3, treenigheten av den kalla vispgrädden man bara vill slicka i sig. Bra skit på nördfronten i filmväg och tyvärr Anders, Spider-man var fan Nja alltså. Emma Stone för all del, så jävla intressant skådis. Och snygg. Som fan. Men filmen, nja.

  Inför Skitsnack 2013:

  Jag requestar bara tre simpla saker. Jag blir nöjd vad ni än gör, så länge det inte blir ett jävla Biffy Clyro-avsnitt (jag vet att du vill och att du antagligen redan har planerat in det. Jag kommer lyssna ändå. :D) Anyway, tre saker:

  – Brädspelsspecial
  – Serietidningsspecial, se en tidigare kommentar (Catan-inlägget)
  – Anders OCH SAMSON. INTE Anders. Jag älskar Anders men ANDERS OCH SAMSON ÄR HELA GREJJEN. HAR ALLTID VARIT.

  hej!

 5. Shotgun Facelift skriver:

  Oj vad hemskt det lät där på slutet. Så går det när man inte korrläser sina kommentarer. Låt mig refrasera: jag skulle lyssna och digga skitsnack lika mycket om det var ensam Anders, Anders med gäst/er osv. Men det är verkligen som allra bäst när man får A&S tillsammans. Det från jävligt bra till magiskt. Det var nog snarare det jag ville meddela där på slutet 🙂

 6. simbo skriver:

  2012, två resor till Asien, Bali, Singapore och Filippinerna, har fått lön från fyra olika arbetsgivare, två fabriker, en personlig assistent byrå, och arbetsförmedlingen. kom inte in på skola på två försök. Kan sammanfatta det som det har hänt en jävla massa under året.
  Bland det största som hänt 2012 var att det kommer nya starwars filmer och att vi boka biljetter till The book of mormons som går i London i maj. Spelen jag spela och filmerna jag såg har nästan redan glömt bort. men minns iaf assasins creed 3 och Rayman orgins som botten/toppen. Har till 2013 börjat skriva en lista på alla filmer jag sett under året, och gett betyg från 1-5, detta för jag ska minnas bättre vad jag faktist sett. kan rekemondera detta för alla, specielt för folk som jag som alltid glömmer av vad man sett och inte.
  Till skitsnack 2013 vill jag bara ha riktigt långa avsnitt med massa urspåringar och avstickare. Det är det som fick mig att älska er och gör att jag fortsätter lyssna.

  ha det gött 🙂 tack för allt

 7. Lance McCloud skriver:

  Jag fick jobb! Bara en säsongsanställning förvisso, men fan vad det var underbart och något jag verkligen behövde. Nu är jag arbetslös igen, men det är bara en tidsfråga innan nått nytt dyker upp. Fick även veta att en person som står mej väldigt nära inte har cancer längre. 🙂

  Annat lite mer nördigt kul:
  * Borderlands 2 levde upp till mina förhoppningar, och mer.
  * The Avengers var riktigt bra.
  * Jag blev en Nerdfighter.
  * Den fantastiska podcasten Svamppod Fyrkant startade.
  * Jag rakade av mej mustaschen jag haft i typ 6-7 år… OK, inte direkt nördigt, men kul var det i alla fall 🙂

 8. Azzar Astronaut skriver:

  Personligen var mitt 2012 skit och 2013 kan bara bli bättre, men dem sakerna som var bra var att jag börjat lyssna podcasts och börjat spela mer spel genom att jag skaffade mig de nya konsollerna. Bästa spelet 2012 var Mass Effect 3 men spelade inte många spel från 2012 spelade mest äldre för att spela det jag missat.

  Bästa filmerna från 2012 var Django Unchained, The Dark Knight Rises, och Looper. Specielt Django som var den bäst från dem 3 förgående filmerna det mesta var underbart i filmen där jag inte gillar Dicaprio jag tycker inte han är en bra skådespelare. Sen tyckte jag också att hip hop låtarna kunde skippas eftersom jag tyckte dem inte passade in i filmen och dess Western tema.

  Inom Skitsnack 2013 vill jag ha ett Dr Who avsnitt

 9. Levin skriver:

  Så här i efterhand var inte 2012 inte speciellt bra år. Tänkte inte så mycket på det när jag var mitt uppe i det men det var en jobbig tid som startade under 2012

  Men jag tänker inte grotta ner mig i det här utan jag listar lite bra grejer helt random:

  -Jag var ledig med betalning ganska mycket
  -Jag hamnade på en arbetsplats där jag trivs väldigt bra
  -Jag såg bara två konserter men dom jävligt bra, In flames och The Haunted.
  -The walking dead tog sig rejält efter säsong två där jag var nära på att lägga ner tittandet.
  -Dark knight rises var precis så bra som jag hoppades!
  -Snowwhite and the huntsman var så dålig att jag nästan skrattade

  Fan, måste ju dra o jobba nu….Skitkul att podden är tillbaks!
  //M.Levin

 10. Victor Clausson skriver:

  Oj, vad ska man börja egentligen? Låt mig ta er tillbaka till Januari 2012.

  – Jag fick jobb i Göteborg då jag året innan fick pendla från Göteborg till Borås, Borås tillbaka till Viared varje dag. Det tog ca 1,5h dörr till dörr. Idag tar det 20 min.
  – Jag startat projektet Revansch! med Fredrick Carlsson som blir väldigt uppskattat och lyckas hitta en hobby jag haft inom mig hela tiden men aldrig blomstrat ut.
  – Jag upptäcker podcasts och lyssnar aktivt varje dag. Att backtracka Retroresan känndes som ett extraknäck 😉
  – The Avengers når biograferna.
  – Min sambo och jag åker till USA i 3 veckor där vi roadtripar från Florida, Miami, Key West och tillbaka. Här köpte jag också min första Mac som jag klassar som mitt bästa köp hittills.
  – Efter att Fredrick lämnat Revansch! sitter jag där själv utan partner i ett projekt som jag brann för till 100%, rädd för att det kommer läggas ner. Tills min älskade vän Björn Pantzar träder fram och blir min nya vapendragare i Revansch! Jag får gräva fram och använda dom gamla orden “bästa kompis” igen <3
  – Jag får ett mail ifrån dig Anders som så proffsigt förklarar för mig vem du är och vad du gör. Självklart vet jag allt detta redan men du tar inte detta för givet och det imponerade på mig grovt. Senare möts vi upp över en öl och signar ett partnerskap med Svampriket.
  – Under resten av året blir jag inbjuden till flertal fester där jag lär känna massa nya underbara vänner och känner mig nu inte längre så ensam i Göteborg.

  2012 var ett grymt år och jag siktar på att 2013 blir ännu bättre!

 11. kalle steamroller skriver:

  Jag tycker att skitsnack säsong 1 har varit sjukt bra och hållt väldigt hög klass! Om man nu får be om vad som ska snackas så vill jag att samson och anders ska ta iallafall ett avsnitt och sncka lite om retrospel haha alltså hur förhållandet till retrospelen ser ut nu efter avslutet på retroresan och om ni fortfarande lirar nåt skoj eller om ni inte har tagit i nåt spel och så haha det kanske är lite nära inpå men retro är ju riktigt gött 🙂

  riktigt kul att få lyssna på skitsnack nu igen! min favoritpod

 12. kalle steamroller skriver:

  ja glömde det med att ni kan ju snacka louie nu när han kommer till sverige snart ? eller så kan man gå på det å snacka om det efter tillsammans med att prata om serien osv… jaja han är kul

 13. Axl_Rock skriver:

  Händelse rikt bra år, har bytt jobb flyttat till större lägenhet, fick reda på att fästmön var gravid så det var bara börja ta körkort, annars behöver inte stads människan i mig köra bil men men praktiskt är set. Så bu väntar jag på att den rosa cadillac 59 ska dyka upp till ett lagom pris så var det värt att ta körkort :p. Musik har det blivit alldeles för lite av 2012 för egen del men kiss’s nya platta var förvånansvärt bra. Film nja. Spiderman var okej batman var riktigt bra. Framför allt så var det väl året då alla mina media underhållning intressen blev digitala musik lyssnas på spotyfi och köps från iTunes. Film hyrs/köps från iTunes eller kollas på netflix. Tv ses bara på webben / play och spel till stor del på playstation store. Skit skönt att ha alla spel på hårddisk när man sitter med polare och byter spel rätt ofta. Bästa spelen 2012 Assassins creed var överraskande bra. Tyckte om Max payne, bäst var nog mass effect 3 mycket bra spel och inte alls så dåligt slut som många tycker. Slutet lämnar mycket åt fantasin typ som ff7 gör när dem visar muffar 400 senare. Vem frågade sig inte vad som hade hänt Tifa och Cloude då?. Tycker det är snart slut vem som helst kan nästan skriva en ny början eller en fortsättning. BRa för att jag läste Malins säg det med ett spel citat så kommer ett från kojima à.k.a (i det här fallet) Big Boss “everything starts from zero” Någon lär väl plocka upp shepards story. Precis som. Någon tycker det är bra att göra fler die hard. Älskar dem tre första men sen kunde dem låtit John vila. Aja nu har jag svamlat färdigt. Nu kom ju körkortet och barn 2013 så jag vet redan nu vad som var bäst det här året. Kul att skitsnack är tillbaka. Podcast är ett av gå nöjen man hinner med nu och att då få höra era röster i öronen känns jävligt bra. HDSL

 14. Slänger in lite personliga favoriter i spel och film åxå.
  Ligger ju alltid efter i allt så mina bästa upplevelser 2012 var oftast inte färskt över huvudtaget, men det struntar jag i.

  Största spelupplevelser 2012: Journey. Braid. Borderlands 2. Spelunky

  Största filmupplevelser 2012: Indie Game – The Movie. The Holy Mountain. The Fountain. Min Granne Totoro. Micmacs. The Trip.

 15. Ivan skriver:

  Hej på er!

  2012 var väl ett sådär år. Kunde varit bättre men också mycket sämre.
  RSM var strålande och RR-Final likaså. Tack vare Retroresan har jag fått en hel del nya och härliga vänner.

  Bästa TV-serie : The Walking Dead
  Första halvan av den tredje säsongen inleddes riktigt fint, händelserik och fina nya twistar i storyn. Efter att ha sett första avsnittet för i år så känns det väldigt tafatt och tråkigt, hoppas på bättring
  Bästa film : The Hobbit: An Unexpected Journey
  Boken har lästs/lyssnats på ett tiotal gånger och jag kan den nästan utantill. Hur PJ överförde boken till film i detta fallet var alldels rätt. Personligen störde jag mig inte på utfyllnaderna eller tilläggen, tvärt om. Att se mer av Galadriel, Saruman och Radagast var ren glädje. Martin Freeman som Bilbo måste vara den bästa castingen av alla, tycker han gör sin bästa roll någonsin och det säger ändå en hel del (Dr. Watson). Tycker att valet att göra tre filmer är helt rätt, speciellt efter att ha sett första filmen, väntar förväntansfullt att se de andra två.
  Bästa spel : Journey
  Ojojoj, vilket spel. Höll mig ifrån att läsa om det så gott det gick för att komma in helt fresh. Så jävla bra utfört, musiken, stämningen, kontrollen, grafiken ALLT lever i en harmonisk symbios som heter Journey

  Bör kanske nämna att jag inte räknar med BBCs Sherlock det vore fusk. Fy satan va bra det är. Bästa Sherlocktolkningen evah!

  Ang säsong två av Skitsnack förväntar jag mig inget annat än att den förtsätter som den första gjorde. Blandat innehåll, olika gäster, Samson och Anders old school style och kanske något nytt häftigt som t.ex tävlingar.

  Hmmm vet inte vad mer jag ska säg…. Kramkalas!

Skriv en kommentar