Skitsnacksbloggen kallar vi ju den här avdelningen och idag tänkte jag dra det till sin spets. Se hur långt ifrån vettiga ämnen vi kan komma utan att sidans kod kollapsar under sin egen tramsighet. Med Skitsnacks stundande avsnitt om mat tänkte jag nämligen lista världens mest överskattade grönsaker. Pow. Smaka på den. Liksom.

4. Tomat
Det här är absolut den godaste grönsaken här på listan. Jag tycker inte illa om tomat. Jag tycker bara inte att det är så gott som alla andra tycker att det är. Tomat funkar i en schysst sallad, eller helt enkelt ihop med lite mozzarella. Men att slänga in skiten i mackor eller hamburgare förstår jag mig alls inte på. Det blir bara slafsigt och jävligt.

Jag tycker inte heller om tomatsås något värst. Jag gillar inte tomatbaserade rätter som köttfärssås eller korv stroganoff. Tomatsoppa äter jag inte. Jag vägrar. Och ketchup är det värsta snusk jag kan tänka mig.

3. Avokado
Jag förstår inte grejen med avokado. Jag kan, hur jag än försöker, inte förstå vad det är hela svenska folket är så hysteriskt förtjusta i. Avokado smakar ju egentligen inte så mycket – alls. Smaklöst utav bara helvete. Och konsistensen är inte direkt något gör att jag blir helsåld. Slemmigt är inte precis aptitretande.

Dock har avokadon guacamole på sin sida, så den klara sig ifrån en ännu sämre placering.

2. Gurka
Gurka är en dagisgrönsak. En grönsak för snörvlande 5-åringar som helt enkelt inte vet bättre. Visst är det en ganska schysst konsistens på grönsaken, men är det verkligen allt som krävs? Den smakar ju bokstavligt talat inte ett smack. Ingenting. Att slänga gurka i en sallad är ett brott mot god smak. Gurka är vattnigt och smaklöst och slänger du det i en sallad kommer den också att bli vattnig och smaklös. Dumt!

1. Paprika
Här har vi då den absoluta vinnaren (förloraren?). Vi har gott från ”gott men överskattat”, till ”fullständigt meningslöst” och nu nått ”direkt äckligt”. För låt oss vara helt ärliga – paprika är snusk. Skräp. Som att prygla tungan med en glödhet bågfil. Tvi vale. Och värst av allt är att regeringen verkar ha infört någon slags lag på att det måste finnas minst en sorglig liten paprikabit i varje macka som säljs i det här landet. Visst kan du plocka ut den och vilt skrikandes kasta den på personen som sålde dig mackan, men det spelar ingen roll. Skiten har redan lyckats smaksätta allt den kommit i kontakt med.

Hur ser er lista på överskattade grönsaker ut? Har jag råkat kränka er fullständigt genom att hänga ut er favoritgrönsak som en skurk? Äter ni femton illgröna paprikor innan ni går och lägger er varje kväll för att bli stora och starka? Jamen lämna då en kommentar.

(PS. Den förste som skriver någonting i stil med ”mäh, tomath äe jue ähn fruokt!” kommer att få stryk. Med en träsko.)