Jag såg Superman Returns idag igen. Det var väldigt länge sedan nu och jag ville uppdatera mina åsikter. Dock skedde ingen större förändring, jag tycker filmen har sina charmiga moment men inte håller intresset uppe för tittaren, och landar i slutändan i ett ganska mediokert helhetsintryck.

En av anledningarna till att jag tittade på filmen var att jag några minuter innan såg trailern till Man of Steel igen. Jag blev peppad, och ville få mitt Superman-fix tillfredsställt. Men när Superman Returns lämnar ett sådant skevt intryck börjar jag tvivla på att jag kommer tycka om Man of Steel. Jag tror nämligen att mycket av mitt ogillande av 2006 års Superman grundas i de fundamentala byggstenarna kring karaktären och huvudpersonen själv. Han är helt enkelt lite för mycket Super, lite för omöjlig att utmana, hota eller ens argumentera med. Han är för perfekt och jag gillar verkligen inte det.

Captain America spelar inom samma ramar men klarar sig eftersom han olikt Superman är ytterst sårbar. Jag tror dock, och hoppas, att Zack Snyder lyckas hitta element och nyanser i den osårbara, ofelaktige kryptonien som jag kan uppskatta. Då kommer jag bli go och glad i biostolen. För givetvis kommer jag ändå sitta där och hoppas.