I min ytterst personliga lista skriver jag om händelser eller populärkultur som jag uppfattade som awesome under 2012. Ett inlägg i taget, hela vägen fram till nästa år.

Mitt tidigare favoritband Coheed and Cambria var döda för mig när 2012 började. De hade tappat om inte den allra viktigaste, så näst viktigaste komponenten i ett av världens mest udda och intressanta band, då Josh lämnat bandet. De släppte därefter två skivor som inte alls var lika bra som de tidigare, och hoppet var sedan år tillbaka ute.

Vad jag inte visste i november 2011 var att gamla trummissen och ryggmärgen i bandet beslutade sig för att återansluta sig till bandet. Detta är, om man ska vara petig, en händelse som ägde rum redan under 2011. Men jag fick reda på det under 2012, så jag väljer att godkänna det ändå. Med Josh tillbaka släppte de senare under hösten 2012 en första del av ett dubbelalbum som enligt mig lever upp till den standard som Coheed tidigare hade.

Jag älskar verkligen Josh sätt att spela trummor, och idag är jag så glad att han är tillbaka där han hör hemma. Och väldigt nyfiken på resten av The Afterman också, för den delen.