Vi fick ett mail när Skitsnacksbloggen startade upp. Mailet kom från en webbredaktör för ett nystartat program till Tv4 Play; Rockstjärnor. I mailet undrade webbredaktören om vi kunde tänka oss att recensera programmet. Jag tog på mig ärendet, men det hamnade snabbt långt ner i min alltid växande To-do lista, främst för att programmet verkade ganska tråkigt och mjäkigt.

Men nu under veckan har jag tagit mig tiden att faktiskt se de avsnitt som finns av serien. Och jag måste erkänna med en gång att jag hade fel i mina antaganden. För även om serien i huvudsak kretsar kring ett gäng osnutna nyvuxna som tycker de är coolt att kröka, skippa duschen och bo hemma hos sin mamma och pappa så är tv-serien i sig hittills rätt bra.

Mitt i det stereotypiska aspirerande rockstjärne-livet hälsar verkligheten på och det lulliga och flummiga blir ganska seriöst och allvarligt. Sångaren i bandet har hemlängtan efter ha flyttat från Norrland ner till Stockholm, och ögonblicket när han sätter sig i bilen, kör hem och sedan kramas om av sina föräldrar var en väldigt fin tv-stund. Jag gillade också mötet med stora skivbolagsbossen på Warner som inte brydde sig om tv-teamets närvaro utan sa precis vad han tyckte. Dock kan man ju fråga sig om bandet verkligen hade tjänat ihop ett möte med Warner utan ett tv-team i ryggen.

Det finns många scener, majoriteten av dem faktiskt, där deltagarna tydligt är medvetna om kamerans existens och närvaro. Men under de få stunder som de glömmer bort det glimtar serien till ordentligt. Och jag är därmed ett fan, som kommer fortsätta följa serien. Vill du göra detsamma så finns alla avsnitt som kommit hittills tillgängligt via den här länken, helt gratis. Nya avsnitt släpps på lördagar.