Jag har alltid sett mig själv som en filmfantast, men börjar jag räkna på hur mycket tid jag har lagt ner framför min tv så går troligtvis tv-serierna upp på en högre position. Jag kammar av serier till höger och vänster. Har alltid gjort det, men ännu mer sedan mitt projekt inleddes. Nu när jag ändå har tiden över så har jag bestämt mig för att komma ikapp i alla de serier som någon gång fått mig att tänka ”- Den här serien ska jag följa, nån gång”.

Boardwalk Empire är den senaste av dem, dessutom den sista på min ”måste absolut se-lista”. Precis som i fallet med The Walking Dead så såg jag några av de första avsnitten, för att sedan lägga serien åt sidan ett tag. Tiden gick och ju längre efter jag halkade, desto mindre motiverad blev jag att försöka komma ikapp. Men som sagt, tiden finns nu och det är riktigt kul och på många sätt härligt nördigt att helt kompromisslöst sjunka in och verkligen plöja en tv-serie.

Nu är jag inte på något sätt färdig med Boardwalk Empire, jag har hela säsonger med avsnitt kvar och frågar jag runt bland folk följt serien länge så ska de efterföljande säsongerna bara bli bättre. Det gör mig lugn och glad, för jag gillar verkligen serien där den är nu. Precis som The Walking Dead känns som en fortsättning utan egentligt slut av valfri Zombie-film så känns Boardwalk Empire som en förlängd Gudfadern-film, där de olika klassiska film-akterna är bortsuddade och handlingen bara fortsätter utvecklas hela tiden.

Hade jag vetat om det hade jag troligtvis gått tillbaka tidigare. För förutom att jag gillar seriens klimat, dialoger och snygga kostymer så har jag verkligen fått lite tyngd bakom teorin att Steve Buscemi är en talangfull skådespelare. Jag såg sekvenser av hans talang redan i Interview, men i Boardwalk Empire får han spela ut hela registret och han gör det med bravur. Han är inte ensam med sin talang bland skådespelarna i Boardwalk Empire, men han är definitivt den mest lysande stjärnan.

Nu kanske denna text berättar mer om mig och mitt sätt att konsumera tv-serier än om den faktiskta serien i rubriken. Men det jag vill ha sagt, om jag ska hålla det kort, är att Boardwalk Empire är en snygg, smart och välspelad serie som är värd att investera i, även om det inledningsvis kan vara svårt att hytta rytmen i det låga tempot. Jag ser fram emot fortsättningen.