Skitsnacksblogg

Oblivion Vs. After Earth

Jag vet inte om det börjar i att mitt intresse vuxit till sig igen, att omvärldens intresse ökat eller om det bara är så enkelt att det görs med kvalitativa Sci-fi filmer igen. För visst är det så? Med fjolårets Looper som tydligaste exemplet tycker jag att Sci-fi freaks har fått mycket att glädjas åt på senare tid, och framtiden ser fortsatt dystopiskt ljus ut.

I år är det dags både för Oblivion och After Earth. Den ena ser betydligt mer lovande ut än den andra, men troligtvis kommer jag bänka mig i biostolen vid båda filmerna. Att påstå att båda berör samma tema är dock att sträcka det lite för långt och jag gissar att båda kommer te sig väldigt annorlunda när de väl rullar upp på den vita duken.

Jag kommer hålla ögonen på båda dessa filmer och något i mig får mig att tro att After Earth kan bli M Night Shyamalans uppsving. Det finns briljans i den mannen, om han bara slutar försöka bevisa det på ett sådant krystat sätt.

Nedan, en “trailerduell”;

Vilken ser du fram emot mest?

Kommentarer

 1. Quid skriver:

  Tycker båda verkar sjukt intressanta, svårt att välja en favorit faktiskt 🙂

 2. Ebriusum aka Ebbeföfaen skriver:

  Ser fram emot båda! Men tror nog att Pacific Rim eller Elysium är dem jag ser mest fram emot i genren.

 3. Shotgun Facelift skriver:

  COOL! Hade ingen aning om någon av dem, tack för tips! Säger som Quid, båda verkar intressanta men på sina egna sätt. Ska nog se båda!

 4. Tobi Wan Kenobi skriver:

  Hade heller ingen aning om dem. Läst namnet Oblivion för ett tag sen och fantiserade om en film om elder scroll för en sekund. 🙂

  Är tanken med After Earth att vi människor övergivit planeten?
  För det hade vart coolt om det var så att man bara hört om vad som finns på jorden genom rykten och berättelser tidigare, och att Will och Jaden sedan kommer dit av misstag.

  Oblivion ser också intressant ut. Halva trailern visar ett långsamt tempo, hoppas det blir det i filmen också!

Skriv en kommentar