Jag vet inte om det börjar i att mitt intresse vuxit till sig igen, att omvärldens intresse ökat eller om det bara är så enkelt att det görs med kvalitativa Sci-fi filmer igen. För visst är det så? Med fjolårets Looper som tydligaste exemplet tycker jag att Sci-fi freaks har fått mycket att glädjas åt på senare tid, och framtiden ser fortsatt dystopiskt ljus ut.

I år är det dags både för Oblivion och After Earth. Den ena ser betydligt mer lovande ut än den andra, men troligtvis kommer jag bänka mig i biostolen vid båda filmerna. Att påstå att båda berör samma tema är dock att sträcka det lite för långt och jag gissar att båda kommer te sig väldigt annorlunda när de väl rullar upp på den vita duken.

Jag kommer hålla ögonen på båda dessa filmer och något i mig får mig att tro att After Earth kan bli M Night Shyamalans uppsving. Det finns briljans i den mannen, om han bara slutar försöka bevisa det på ett sådant krystat sätt.

Nedan, en ”trailerduell”;

Vilken ser du fram emot mest?