Det finns en god tanke bakom denna video, säkerligen. Men jag kan verkligen inte låta bli att störas av den. Ordet Nörd har länge använts som ett skällsord men har på senare tid blivit mer glamoröst och accepterat. Visst finns det baksidor av detta men fenomenet Fake Nerd har debatterats förut. Och det är precis lika löjligt idag.

Att vara ”Nörd” är tätt besläktat med att ha en passion i min bok. Och om man är passionerad över något, var ligger då problemet att andra säger sig, eller till och med påstår sig vara det också? Vad förlorar ”den äkta” nörden på att det finns ”oäktingar”?

Jag nördar ner mig i det mesta. Om det finns folk som vill följa med mig ut på djupt vatten blir jag givetvis glad över det, men jag tänker inte för det fnysa åt dem som fortfarande plaskar vid strandkanten. Eller dem som använder flytväst för att plaska omkring i samma territorium som jag själv. Jag gillar sällskapet, oavsett om dina glasögon har fönsterglas eller inte.

Nördighet är förknippat med passion, och passion är förknippat med värme. Så var lite mer varma och välkomnande, alla ”äkta” nördar.