Många gånger önskar jag att jag kunde vara mer resolut i min vardag. Exempelvis har jag känt en vilja att börja titta på, och förstå, japansk anime en längre tid och satte därför upp det som ett av målen under mitt spelfria år. Efter tre filmer med varierad kvalité så började jag istället kolla på en serie, efter råd av en rad vänner och läsare. Fullmetal Alchemist föll lotten på och efter 7-8 avsnitt fanns en väldigt positiv inställning till serien, om man bortser från det extremt långa introt i v a r j e avsnitt hittills. Jag såg fram emot ett anime-marathon i stil med den sommar jag hade när jag upptäckte förträffligheten i Avatar: The Last Airbender första gången.

Men sen dök ett problem upp. Det stavas Breaking Bad och är bland de bästa tv-serier jag någonsin sett. Folk i min omgivning har tjatat i åratal på att jag ska se serien. Och för lite mer än en vecka sedan började jag titta på serien. Det var kärlek vid första ögonkastet och trots att min omgivning hyllat och prisat serien till absurdum så blev jag imponerad och involverad. Jag kunde inte sluta kolla. Jag blev sjukskriven efter en envis och ihärdig förkylning, vilket rättfärdigade att sängliggandes plöja nästan en säsong per dag, tillsammans med tillhyggen som nässpray och chokladglass.

Breaking Bad är verkligen värd all den hyllning som serien fått. Bortsett från en minimal dipp under säsong 3 så håller den en enastående hög kvalité. Välspelad, nyanserad, intressant och spännande så in i bomben. Känslan jag får av serien påminner om en kombination av The Shield och Sons of Anarchy. Och för er som känner mig och vet vad jag gillar så är det knappast något dåligt.

Jag har sett totalt fyra säsonger vid det här laget och kommer troligtvis inte kunna hålla mig från att se resten innan månaden är slut. Så det blev inte som jag hade tänkt mig. Men samtidigt blev jag kungligt underhållen under en vecka som annars bestod av jämmer och elände. Och jag ska ju plocka upp Fullmetal Alchemist igen i framtiden. Men i duellen mellan kemister så vinner Walter White, varje dag.