I början av varje nytt år börjar jag summera det gångna musikåret. Jag samlar ihop runt 30-40 låtar som jag tycker har varit bra under året och filar sedan ner listan till ett 20-tal låtar. Processen är rolig, om än svår emellanåt, och tanken är att jag i det långa loppet ska kunna blicka tillbaka på listan i fråga och minnas hur det musikåret var. Men det har också blivit ett sätt att se hur min smak, mina preferenser, förändras med tiden. Detta är min fjärde års-lista, och det finns tydliga skillnader mellan Det bästa från 2009 och Det bästa från 2012. I alla fall enligt mig.

Vill ni se över mina tidigare års-summeringar hittar ni dem här;

Och årets lista ser ni här nedan;

Japandroids – The House That Heaven Built
Tiny Victories – Mr Bones
The Heavy – Curse Me Good
Calvin Harris – We’ll Be Coming Back
Passion Pit – Take A Walk
Gnucci – 360 Donna
Kate Boy – Northern Lights
Frank Ocean – Lost
I Are Droid – Given Is Given, Part I
Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift Shop
The View – How Long
CHVRCHES – The Mother We Share
The Ting Tings – Hit Me Down Sonny
Everything Everything – Kemosabe
MS MR – Hurricane
The Temper Trap – Rabbit Hole
Moonlight Bride – Lemonade
Swim Deep – Honey
Kid Cudi, MGMT, Ratatat – Pursuit Of Happiness (Extended Steve Aoki Remix)
AWOLNATION – Sail

Klicka här för att se hela listan i Spotify

Jag smider ofta ihop Spotify-listor och det finns en hel del att prenumerera på om man besöker min profil. Har ni önskemål på andra listor jag ska sätta ihop? Lämna i så fall en kommentar så ska jag smiska ihop något så gott det bara går.