Skitsnacksblogg

Inför Skitsnack S02E04: Filmåret 2013

I ett avsnitt som egentligen var planerat tidigare under säsongen ska jag och Samson nu tillslut blicka framåt över 2013 och se över vad vi ser fram emot, i söndagens avsnitt av Skitsnack. Vi kommer fokusera på film, men känner jag oss själva rätt kan vi utan problem glida över till andra ämnen.

I vanlig ordning vill vi veta vad ni tycker. Vilka filmer är värd dina biopengar detta året? Vilken skådespelare får sitt stora genomslag? Vilken film kommer floppa? Vi vill veta allt, och vi behöver veta det ganska snart då inspelningen troligtvis äger rum ganska snart. Vi tar gärna emot frågor och diskussionsämnen från er också. Vad vill ni höra oss Skitsnacka om?

Lämna era kommentarer med förslag och åsikter här i inlägget eller genom att maila till skitsnack@svampriket.se. Skitsnack är inte bara Svamprikets podcast, den är er också och tillsammans gör vi den bättre.

Kommentarer

 1. Zage skriver:

  Tycker att inte en enda film som kommer 2013 verkar bra. Förra året såg jag inte heller fram emot någon film ( förutom the hobbit som jag sedan upptäckte var den största besvikelsen sedan the phantom menace ) men blev glatt överraskad av Skyfall och Prometheus.

 2. kalle steamroller skriver:

  Tja! jag tänkte kommentera lite om filmer sen men just nu har jag precis sett batman under the red hood och dark knight returns 1 och 2 ! Det va så jävla bra 🙂 visste inte vart ja skulle kommentera det här men min fråga är vad du rekommenderar att jag tar härnäst? Jag behöver mer känner jag haha
  Jag vet att det finns animated series från 90-talet men jag undrar vad som är bäst ?

 3. Han där från Åland skriver:

  De här (tror jag) är de fem jag ser mest framemot;

  1. The Wolf of Wall Street | regi: Martin Scorsese
  2. Before Midnight | regi: Richard Linklater
  3. Elysium | regi: Neill Blomkamp
  4. The Great Gatsby | regi: Baz Luhrman
  5. Nymphomaniac | regi: Lars von Trier

  + en hel del annat (och självklart Terrence Malicks nya projekt)

  Ha det bra (:

 4. Skuldvärjan skriver:

  Som den superhjältenörd jag är så ser jag fram emot ‘Iron Man 3’, ‘The Wolverine’, ‘Thor: The Dark World’ och ‘Man of steel’.

  De tre Marvel-filmerna tror jag varken kommer överraska eller göra mig besviken. Det har etablerats en så pass hög lägsta-nivå hos alla Marvels produktioner att jag vet vad jag kommer få innan jag sätter mig i biostolen. Enda egentliga undantaget till den här regeln de senaste åren har varit ‘Wolverine: Origins’, som var helt fruktansvärd, vilket hade gjort mig orolig inför ‘The Wolverine’ om inte ‘Xmen: First class’ hade återupprättat min tro på Xmen-filmer.

  ‘Man of steel’ däremot… ja vi vet ju alla hur bra det brukar gå för DC när de ska försöka göra filmer som inte är baserade på Batman. Jag tänker främst på sådana nutida tågkrascher som ‘Superman returns’, ‘Catwoman’ och ‘Green lantern’. Jag vill och hoppas verkligen att det blir bra och rätt den här gången och att vi i framtiden får se ett samlat DC-universum på film likt det Marvel har idag.

  Utöver superhjältefilmer så ser jag framemot dramadokumentären ‘jOBS’ där Ashton Kutcher gestaltar en ung Steve Jobs. Mina förhoppningar är att det blir en film i stil med ‘Pirates of Silicon valley’ men med större fokus på Jobs själv och med mindre överdriven dramatisering och större fokus på att berätta vad som verkligen hände.

 5. Kletet skriver:

  2013 tror jag kan bli ytterligare ett halvdant år i mängden. Skulle jag göra en lista över vilka filmer som jag mest ser fram emot skulle den se ut såhär skulle jag tro.

  1. Anchorman: The Legend Continues

  En av världens roligaste filmer får en uppföljare. Kommer förmodligen inte ens komma upp i närheten av originalet, men det bryr jag mig inte särskilt mycket om.

  2. Man of Steel

  Inte intresserad över Superman what so ever. Men med en regissör i form av Zack Snyder och Nolan som manusförfattare, då blir till och
  med jag intresserad.

  3. The World’s End

  En brittisk komedi är kul i sig. Än roligare blir den med Simon Pegg och Nick Frost. Yeah!

  4. Evil Dead

  Kan man hoppas på en remake i klass med Dawn of the Dead? Knappast. Men likväl mycket intressant.

  5. Winter’s Tale

  Inte överdrivet mycket har sagts om filmen. Men jag tror den kan komma att bli väldigt högaktuell i höst och kommer slå stort.

  6. Dallas Buyers Club

  Matthew McConaughey är långt ifrån en favorit i min bok. Men den här kan bli väldigt bra ändå tror jag. Sen skadar det inte att äntligen få se Jared Leto igen.

  7. The Great Gatsby

  Bara rollistan gör den svinintressant. Jag tror det räcker så.

  8. Stoker

  Rent spontant tycks den ha samma känsla som The Others, vilket förstärks av Kidmans närvaro. Regissören bakom Old Boy behöver väl ingen vidare presentation.

  9. Monsters University

  Tror inte särskilt mycket mer behöver sägas här. Monsters Inc all over again och jag är nöjd.

  10. Despicable Me 2

  Dreamworks klämmer alltid ur sig filmer som ibland lyckas nå upp i Pixar-klass. Första filmen gjorde kanske inte det, men ändå en underbar rulle att gosa ner och titta på.

  Sen slutar det säkerligen med att en helt anonym film hoppar fram och överraskar som årets bästa film.

  Inte hunnit kommentera särskilt mycket på sistone förresten. Vill bara flika in att Skitsnack är det bästa som Svampriket producerar Anders, trots att du inte är tillsammans med 08orna (eller kanske tack vare?). Ensam är stark!

 6. anna.p.anna skriver:

  ah, nej! nu glömde jag ju lämna en kommentar inför avsnittet.
  kanske lika bra ändå, det hade bara blivit ett hysteriskt raljerande som hade gått såhär: “ohmyglob emma stone alltså MY GAWD carey mulligan iknowright och sen jennifer epic lawrence you know, RIGHT?! och sen hade jag inte slutat förrän jag blivit örfilad några varv runt huset.

Skriv en kommentar