Jag har vänner som tycker The Simpsons är världens bästa animerade serie. Jag håller inte med. Andra vänner håller Family Guy högst. Även där sätter jag mig på tvären. För mig har alltid South Park gett mig något mer än hjärndöda skratt. Trey och Matt har alltid haft fingret på pulsen, och sedan säsong 5 har South Park varit ohotade på toppen, enligt mig.

En fjärde aktör som man sällan pratar om är Futurama. Några av mina vänner håller faktiskt också den serien högst (jävlar vad många vänner jag har). Själv har jag med handen på hjärtat aldrig gett serien en chans. Men jag har varit sugen, ett flertal gånger, och serien har alltid funnits på min hypotetiska ”se någon gång när jag har mer fritid-lista”. Idag fick jag höra att serien läggs ner, vilket ändå gör mig ledsen.

Det jag faktiskt sett av Futurama har nämligen varit riktigt underhållande. Och enligt mig finns det betydligt mer uppenbara val när det kommer till program som bör läggas ner.

Sen tror jag förvisso inte att Futurama kommer dö ut helt. Comedy Central har fattat beslutet att inte förlänga serien i deras utbud, men i dagens klimat med streamingtjänster till höger och vänster som alla suktar efter egna serier lär det inte vara några större problem för Matt Groening och co. att hitta en ny arbetsgivare. Min spådom är att vi ser en åttonde säsong av serien innan 2014 är över.

Vad tror ni? Och vilket är ert bästa Futurama-minne?