Supergiant Games är kanske ett namn ni kopplar samman med det oerhört framgångsrika indiespelet Bastion. Igår avslöjades deras nästa spel, Transistor, som är planerat att släppas 2014. Tjugofyra timmar efter att trailern laddats upp på YouTube nådde klippet nästan 300 000 visningar. Det är stort. Speciellt för ett indiespel. Supergiant Games skriver på sin sajt att de inte bestämt vilket eller vilka format spelet ska släppas till, och jag skulle inte förvåna mig om någon pungade ut med en rejäl summa pengar för att få spelet som åtminstone tidsexklusivt.

Rent visuellt verkar spelet vara ganska likt Bastion, och även denna gång är det ett actionrollspel ur isometriskt perspektiv. Nu är det dock sci-fi i stället för fantasy. Men det som gjorde mig allra mest pepp är det faktum att  Darren Korb och Ashley Barrett kommer tillbaka och gör musiken igen. Soundtracket till Bastion är enligt mig ett av världens bästa soundtrack någonsin, så mina förhoppningar är minst sagt skyhöga. Av låten som spelas i trailern att döma kommer jag inte bli besviken, ty den är underbar.

Under trailern (som visar faktiskt gameplay, precis som en trailer SKA) får vi se några vackra och intressanta bilder. Jag tänkte ta och lägga upp dem här, med några av mina tankar kring vad vi får se på dem.

transistorwp
Här ser vi vad jag antar är spelets protagonist, och hon bär vapnet som spelets berättelse tydligen kommer centrera kring. Det är intressant hur hon bär svärdet. Det brukar liksom inte vara så där man bär svärd. Det ser ut som att hon försöker skydda det, eller som att hon inte ser det som ett vapen. Är det svärdet som är transistorn? En transistor för vad? Det ser nästan ut som ett chip. Finns information lagrat på svärdet? Och varför börjar kvinnans ben att lösas upp? Eller är det tvärtom, och hon håller på att manifesteras? Robotarna är uppenbarligen inte dina vänner.

transistorwp4
Ännu en bild där svärdet är med. Vilka är de fyra personerna till höger? Är de kopplade till svärdet? Är det svärdets tidigare ägare? Är det en stor skylt? Innebär det att dessa fyra personer är ledare eller allmänt kända i staden? Är det bara jag som får lite Bioshock-känsla?

transistorwp3
Den här bilden får mig att tänka lite på Ghost in the Shell, vilket jag även gör med andra bilder i trailern. Den får mig att tänka att huvudpersonen kanske inte är helt mänsklig. Rutnätet framför hennes ansikte får mig att tänka på ett kretskort eller något liknande. Vad är skuggorna i hennes ansikte? Fåglar? Det ser även ut som att hon blöder från ena mungipan. Är det här från början av spelet då hon nästan blir dödad av svärdet? Är det här från en scen där svärdet på något vis ansluter sig till henne?

transistorwp2
Är det huvudpersonen vi ser på affiscerna här? Det ser ut som så. Det ser även ut som att det är hon som står och tittar på affischen. Vad står det längst ner på affischen? Är det hennes namn? Är hon känd?

transistorwp5
Det verkar som så, ja. Här står hon i alla fall och sjunger i en mikrofon. På mikrofonen kan vi se en triangel. Vi ser även en likadan triangel på baksidan av hennes jacka. Var hon en känd artist innan det som händer inträffade, vad det nu är?

transistorwp6
Här ser vi den triangeln tydligare. Vad står den för? Och även om det är en sci-fivärld får jag vibbar av något lite mer gammeldags, lite 40-tal över designen. Motorcykeln känns till exempel av en sådan äldre modell. Mikrofonen hon sjunger i är definitivt retro, och stadens byggnader verkar också vara en blandning av cyberpunk och art deco.

Många frågor. Inte många svar. Men jag är pepp, och som det ser ut nu är det här spelet jag ser mest fram emot 2014!