Oj vad bra Dexter en gång i tiden var. Men oj vad den kvalitén är som bortblåst från serien numera. Nu är det månader sedan jag och Emelie krånglade oss igenom den sjunde säsongen och även om det fortfarande finns aspekter och karaktärer i serien som jag tycker om, så satt jag mest och önskade att allt bara tog slut. Atombomb, boom. Så. Färdigt.

Men icke. Dexter, och hans förbannade författare ska krångla till det, måla in karaktären i ett hörn där han under majoriteten av en säsong ska stå och rådfråga med sin jävla farsa. Sen, som av en ren händelse kommer samtliga av Dexters fiender och problem att titta bort för en liten stund, så att Dexter kan skutta iväg och ställa sig i nästa hörn. Och så börjar allt om igen.

Det har varit uttalat ett tag nu att säsong 8 av Dexter ska vara den sista och det glädjer mig. Något som dock inte glädjer mig, som dessutom fungerar som anledning till detta inlägg, är att folket bakom serien mycket väl kan tänka sig att fortsätta serien om prognosen skulle förändras.

Varför kan man inte bara försöka skriva ett sådant värdigt slut som man bara kan, och sedan försöka göra något annat?

Var fan är Sten Frisk när man behöver honom?