Skitsnacksblogg

Dags att dö, Dexter Morgan

Oj vad bra Dexter en gång i tiden var. Men oj vad den kvalitén är som bortblåst från serien numera. Nu är det månader sedan jag och Emelie krånglade oss igenom den sjunde säsongen och även om det fortfarande finns aspekter och karaktärer i serien som jag tycker om, så satt jag mest och önskade att allt bara tog slut. Atombomb, boom. Så. Färdigt.

Men icke. Dexter, och hans förbannade författare ska krångla till det, måla in karaktären i ett hörn där han under majoriteten av en säsong ska stå och rådfråga med sin jävla farsa. Sen, som av en ren händelse kommer samtliga av Dexters fiender och problem att titta bort för en liten stund, så att Dexter kan skutta iväg och ställa sig i nästa hörn. Och så börjar allt om igen.

Det har varit uttalat ett tag nu att säsong 8 av Dexter ska vara den sista och det glädjer mig. Något som dock inte glädjer mig, som dessutom fungerar som anledning till detta inlägg, är att folket bakom serien mycket väl kan tänka sig att fortsätta serien om prognosen skulle förändras.

Varför kan man inte bara försöka skriva ett sådant värdigt slut som man bara kan, och sedan försöka göra något annat?

Var fan är Sten Frisk när man behöver honom?

Kommentarer

 1. T4 was Here skriver:

  Well, enligt klippet, i tusen bitar.

 2. John Andersson skriver:

  Dexter har stadigt varit på nedåtgående sedan James “Surprise Motherfucker!” Doakes försvann ur serien. Även om några avsnitt och skurkar glimrat förbi så håller serien inte längre, så jag är med dig, hoppas det tar slut nu.

 3. Magnus Reuter skriver:

  Jag önskar också ett värdigt slut på serien dexter, men vad ska fylla tomrummet efteråt? Jag vill ha en serie med en mördare i huvudrollen även framöver …

  Kan förresten tipsa om serien The Following som verkar lovande.

 4. Azzar Astronaut skriver:

  Jag är nog den enda som tyckte att den här säsongen var bra men sen kan jag väll hålla med att nästa säsong kan vara den sista.

 5. Tobias skriver:

  Såg bara första säsongen och den var kanon! Har hört dåligt om de andra så vill inte förstöra min upplevelse.

Skriv en kommentar