I min ytterst personliga lista skriver jag om händelser eller populärkultur som jag uppfattade som awesome under 2012. Ett inlägg i taget, hela vägen fram till nästa år.

Jag tror innerligt på att människan mår bra av att hoppas på något. Och som Brynäsanhängare hade vi hoppats mycket och länge på att Gävle-laget ännu en gång skulle få lyfta SM-bucklan. Och efter en säsong där det lades fram bevis svart på vitt att det lönar sig att satsa på ungdomshockey och egna produkter tog sig laget till slutspel som fyra i serien.

Och när slutspelet drog igång klev rätt spelare fram och upp flera nivåer. Hela slutspels-perioden kretsade mitt liv primärt om hockey, allt annat kom i andra eller tredje hand. Känslan som länge kunnat misstolkas som en dröm eller fantasi började få fäste och blev verklighet. En målvakt började storspela, en lagkapten började leda laget och skäggen växte mer och mer.

Tillslut stod Brynäs på hemmais med en 2-0 ledning i en direkt avgörande SM-final och med endast sekunder kvar på matchklockan vågade jag släppa taget om drömmen och låta den bli en verklighet.

Det är bra att hoppas, för när drömmen blir verklighet blir man lycklig.