I min ytterst personliga lista skriver jag om händelser eller populärkultur som jag uppfattade som awesome under 2012. Ett inlägg i taget, hela vägen fram till nästa år.

Det var Malin som ruskade mig vaken, och när jag sakteliga förstod att det var en fortsättning på Nickelodeon-serien Avatar: The Last Airbender som ”Korra” handlade om hoppade jag ombord med en gång. I början kände jag mig ändå lite skeptisk, men tre-fyra avsnitt in var jag övertygad om att även detta skulle bli en serie som jag skulle komma att älska.

Det var underbart att återbesöka världen några generationer senare och se vad som var nytt, och vad som bestod från förr. Och man gjorde verkligen ett fulkomligt briljant jobb med att uppdatera Avatar-världen till ett steampunk-doftande samhälle där industrin sakteliga gjort intåg. Men författarna hade också uppdaterat vad ”benders” kan göra med sina krafter på ett extremt kittlande sätt.

Den fyndighet som dessa författare sitter på är svår att slå och det kliar verkligen gott inför våren då fortsättningen kommer.