I min ytterst personliga lista skriver jag om händelser eller populärkultur som jag uppfattade som awesome under 2012. Ett inlägg i taget, hela vägen fram till nästa år.

Under ett filmår där superhjältar dominerat vita duken är det nog lilla indiefilmen Chronicle som lyckats fånga det jag gillar med superhjältar och övernaturliga krafter allra bäst. Jag är inget fan av ”Found-footage”-tekniken men måste ändå erkänna att konceptet fungerar väl i linje med vilken film man ville göra.

De små, svinsnygga specialeffekterna var lika svindlade som imponerande. Dock var det karaktärsutvecklingen som jag fann som allra mest intressant; vad som egentligen händer med en grupp tonnåringar när de kommer över dessa superkrafter. Skådespelarensemblen var även den intressant, med få igenkänningsbara namn men med flera insatser som lämnade avtryck inför framtiden.

En av få filmer som fick mig att säga ”- Wow” under 2012.