Park Chan-wook heter tokkoreanen som ligger bakom den fantastiskt underskattade romantiska komedin I’m a Cyborg But That’s OK. Mer känd är han dock för sin hämndtrilogi, med mellanfilmen Oldboy som starkast skinande stjärna.

Nu har regissören tagit sitt pick och pack och dragit till Hollywood och satt igång med filmen Stoker, som av trailern att döma verkar helt perverst bra. Se efter själva, vet jag.

Men! Hur spännande det där än må vara så är det inte alls därför jag skriver det här inlägget. Nej, anledningen till att jag skriver är det härJag föll över det av en slump och har ännu inte kunnat komma över att jag inte hade någon aning om att det pulades med en amerikansk remake på Park Chan-wooks Oldboy.

Även om det kanske inte är Hollywoods grädda som ligger bakom filmen så visst finns det lite stornamn knutna till produktionen. Eller vad sägs om Spike Lee i regissörsstolen och Samuel L. Jackson och Josh Brolin i två av rollerna. Filmen är dessutom redan i post-produktion, vilket innebär att man är klar med filmningen. Med andra ord bör det inte vara allt för långt kvar innan filmen når biografer (eller kanske mest troligt DVD-hyllor). Så hur har jag inte hört ett enda ord om det?

Jag är medveten om att filmen, likt de flesta amerikanska remakes av asiatiska filmer, antagligen kommer lukta sur gubbljumske, men jag skulle ljuga om jag sa att en del av mig inte ändå är lite sugen. Det kan ju bli bra. Kanske. Eller, vad tror ni?