Skitsnacksblogg

Oldboy (2013)

Park Chan-wook heter tokkoreanen som ligger bakom den fantastiskt underskattade romantiska komedin I’m a Cyborg But That’s OK. Mer känd är han dock för sin hämndtrilogi, med mellanfilmen Oldboy som starkast skinande stjärna.

Nu har regissören tagit sitt pick och pack och dragit till Hollywood och satt igång med filmen Stoker, som av trailern att döma verkar helt perverst bra. Se efter själva, vet jag.

Men! Hur spännande det där än må vara så är det inte alls därför jag skriver det här inlägget. Nej, anledningen till att jag skriver är det härJag föll över det av en slump och har ännu inte kunnat komma över att jag inte hade någon aning om att det pulades med en amerikansk remake på Park Chan-wooks Oldboy.

Även om det kanske inte är Hollywoods grädda som ligger bakom filmen så visst finns det lite stornamn knutna till produktionen. Eller vad sägs om Spike Lee i regissörsstolen och Samuel L. Jackson och Josh Brolin i två av rollerna. Filmen är dessutom redan i post-produktion, vilket innebär att man är klar med filmningen. Med andra ord bör det inte vara allt för långt kvar innan filmen når biografer (eller kanske mest troligt DVD-hyllor). Så hur har jag inte hört ett enda ord om det?

Jag är medveten om att filmen, likt de flesta amerikanska remakes av asiatiska filmer, antagligen kommer lukta sur gubbljumske, men jag skulle ljuga om jag sa att en del av mig inte ändå är lite sugen. Det kan ju bli bra. Kanske. Eller, vad tror ni?

Kommentarer

 1. Bob at PxK skriver:

  Nej nej nej!
  Låt Old Boy vara koreansk! Den kan aldrig bli lika bra som första gången man såg den.

 2. Tommy Håkansson skriver:

  Jag är inte emot remakes för en västerländsk marknad, så mycket som jag mest bara tycker det är jävligt sorgligt att det ska behöva vara så. När jag först hörde om att man planerade att göra om Oldboy (en av mina 10 favoritfilmer) var jag prompt emot det. Men efter att jag sett hur bra man hanterade remaken av Låt den rätte komma in (en annan av mina 10 favoriter) känns det lite bättre.

 3. gabbay skriver:

  Fenomenala oldboy är helt makalös bra alla måste se! Dom två andra filmerna i trilogin har scener som är lika bra som oldboy men som helhet så är oldboy överlägsen.

 4. NuYu skriver:

  Konstigast är väl att de väljer att göra bara Oldboy när det är den första i “trilogin” som är bäst. Äh jag skoja, klart de skulle göra den som går att tjäna mest på.

 5. Samson Wiklund skriver:

  Ok real talk: Jag har aldrig fattat vad som är så bra med venganceserien. Visst är de balla, men jag fattar inte att de fått sån enorm kultstatus.

 6. Linus Svensson skriver:

  Samson: Jag håller Oldboy väldigt högt, men förstår inte heller riktigt grejen med alla hyllningar trilogin får. Jag tycker tidigare nämnda “I’m a Cyborg But That’s OK” är bättre än de andra två filmerna, och minst lika bra som Oldboy. Den är det synd att människor missat.

Skriv en kommentar