I min ytterst personliga lista skriver jag om händelser eller populärkultur som jag uppfattade som awesome under 2012. Ett inlägg i taget, hela vägen fram till nästa år.

Efter tre års spelande av det gamla och bortglömda var det tillslut dags att runda av och säga farväl en sista gång. När vi bestämde oss för att runda av Retroresan efter det tredje året var vi fortfarande inne på det andra året.

Det var det bästa beslutet vi någonsin tog, för den tredje säsongen är en säsong som jag personligen är nöjd med och stolt över. Vi pressade oss själva och gjorde allt helhjärtat, och tog oss till den nivå vi ville ligga på. När den 14:e juli tillslut kom så avslutade vi också resan på ett, om jag får säga det själv, episkt vis. Det blev då väldigt tydligt hur vårt slit och vårt engagemang resulterat i en grupp människor, en armé, som ville ge något tillbaka.

Vår livesändning på över 11 timmar gick som ett välsmort maskineri och för en dag fick jag känna mig som en ”riktig” radiopersonlighet med folk som assisterade på alla möjliga sätt. Den efterföljande festen var en varm, glad tillställning där det kramades, skrattades och skålades. Vi hade efter våra tre år träffat så mycket fantastiska, underbara och suveräna människor. Vi var samlade då till det som utsågs som ”den sista natten med gänget”. Den var perfekt.

Den var awesome.