För några dagar sedan släpptes första trailern till sommarens nya TMNT-spel, Out of the Shadows. Spelet baseras på rebooten av franchisen (vilken i ordningen det nu är) av Nickelodeon. Efter att jag sett trailern var jag tvungen att leta upp några avsnitt av den nya serien för det jag såg rimmade inte alls med min barndomsbild av sköldpaddorna, det jag såg var Teenage Mutant Retard Turtles.

Serien visade sig vara helt okej och har fått bra betyg på nätet. Men ta en titt ovan, Michelangelo ser ut att ha Downs syndrom. Ser man spelet i rörelse blir det än värre; ta ET och trä på honom Moon Boots, färga grön och sätt i ett skal. Inga muskler och för långa lemmar och hals, blä! Självklart tar sparkar mycket skada när foten väger 100Kg. Att spelet sen verkar vara en Arkham-klon kan iofs vara helt OK men det ser ut som att det går i slow motion, och då syftar jag inte på alla Matrix-slowdowns. Märkligt dock att trailern inte har dubstep, Miche ser ut att vara en sån kille.

Tar man sen en titt på utgivaren, Activision, så faller peppen än mer. Ökända för att släppa stressade spel med fokus på snabb pengaomsättning, dvs licensurmjölkning. Jag tror inte Activision bryr sig. Utvecklaren har antagligen getts en extremt begränsad budget och tidsram så man ska nog inte skälla på dem. Dock har ju inte spelet släppts än, det kanske är jättekul.

37383

Om vi ändå ska gå åt Arkham-hållet hade jag hellre sett att de baserade det på den mycket mörkare orginalserien från 1984. Ett vuxnare spel med fokus på de kloakförvisade varelsernas antagligen plågade psyken. Action-momenten ska såklart finnas där men ge det till Rocksteady eller kanske Ninja Theory att göra det på rätt sätt. Publiken för ett vuxet Turtles-spel finns där, vi som på lördagsmornar på 80-talet såg på den tecknade serien har växt upp. Våga sätta röda bandanas på alla fyra.