Skitsnacksblogg

Inför Skitsnack S2E13: Star Trek och Wintergatan

Veckorna rullar vidare och sommaren närmar sig med stormsteg. Detta innebär två saker; dels att Skitsnack närmar sig sin andra säsongsfinal, något ni kommer få mer information om senare. Men det innebär även att sommarfilmerna på allvar börjat rulla in. En av dem ska vi fokusera på denna vecka; Star Trek: Into Darkness.

Samson kommer även delge hur hans upplevelse av Wintergatans spelning förra veckan var.  I vanlig ordning vill vi även bjuda in er till att delta i showen. Har du sett filmen i fokus vill vi veta vad du tyckte. Har du inte vill vi veta vad du tror om den. Till och med om du är totalt jävla ointresserad av allt vad Star Trek heter tänker vi tigga om en kommentar – då vi vill veta varför? Eller kanske om du brukar äta ketchup medan du lyssnar på oss..?

Lämna en kommentar i detta inlägg eller maila oss på skitsnack@svampriket.se innan Fredag kl. 20:00.

Live long and prosper

Kommentarer

 1. Quid skriver:

  Det gamla Star Trek har aldrig intresserat mig, men reboot-filmen från 2009 var faktiskt riktigt bra och jag ser fram emot Into Darkness, därför kommer jag inte kunna lyssna på detta avsnitt då jag antar att ni kommer spoila en hel del…

  I övrigt kan jag tillägga att jag så gott som alltid trycker i mig en dosa hockeypulver när jag lyssnar på Skitsnack 🙂

 2. Trazh skriver:

  Science fiction har jag alltid haft svårt att komma in i. Star Wars är det längsta jag sträckt mig. Men när det gäller Star Trek så har jag försökt kolla, men tycker det känns bara tråkigt och konstigt.

  Jag vet inte varför jag känner så. Men jag har alltid föredragit svärd, pilbågar och troll framför planetskanners, dubbelfingrade peace-tecken och eh.. nä, jag kan inte dra något mer exempel, för jag kan ingenting om sånt där.
  Kanske inte är något för mig helt enkelt.

 3. Peter Eriksson skriver:

  Jag tyckte filmen va bättre nu i efterhand när jag fått suga på karamellen och hörde trailern i avsnittet så fick jag värsta känslan. Dvs filmen va bra som fan. Dock tyckte jag nog att jag borde sett första-nya innan. Mindes nada.
  Å han mr.tok-överhypad från sherlock holmes va första gången jag såg på film tror jag men han va ju fet som fan!

  Blev sugen på att kolla på serien för karaktärerna verkar intressanta om kemin mellan kirk och spock är något som spelar från gamla anor, det blev jag absolut inte av att se den första minns jag. Men den skiten är ju så gammalt och skruttigt nu så de lär aldrig bli av.

  Bra rulle!

  Skitsnack ä ingen skit int.

 4. kalle steamroller skriver:

  Jag såg filmen idag i 3D! Jag gick ur biosalongen med värsta adrenalinkicken 🙂 jag tyckte filmen va svinbra och att spock-kirk relationen och kemin mellan dom va underbar! Sen är det ju cumberbatch som stjäl showen och han är ju riktigt badass haha

  Såhär direkt efter filmen har intrycken inte hamnat på plats och jag är mest upprymd. >Härlig känsla så får vi se om ja kan berätta lite mer fylligt om intrycken sen.

 5. Raptorus skriver:

  Jag har alltid haft svårt att fastna för Star Trek. Precis som Trazh har jag haft svårt att se det utan att känna att det är lite konstigt just. Men jag har inte sett rebooten heller och kanske borde jag se den.

  Min far har alltid varit storförtjust i Star Trek och alltid försökt få mig att se tjusningen med det. Efter en del tjatande från hans sida innan jag sett trailern för den nya filmen så lovade jag att följa med och se den i helgen. Men när jag sedan såg trailern kände jag mig rejält övertygad att detta kanske var det jag alltid önskat att Star Trek skulle vara. Nu gäller det bara att mina förhoppningar blir sanna. Det blir perfekt att lyssna på Skitsnack på söndagen, dagen efter att jag sett filmen.

  Söndagar är städdagen här hemma, då går Skitsnack i lurarna samtidigt som dammsugaren drar fram över golven och pausas av en kall öl på balkongen.

 6. JohanOlov skriver:

  Har tyvärr inte sett filmen ifråga ännu, ska dock ses på bio inom en vecka eller så och mina förväntningar är ganska höga då jag gillade första filmen en del.

  Tänkte också ta tillfället i akt och tipsa om Retro Resan Meetup 2013, Örebro som är den 10e augusti. Mer info finns på Facebook.

 7. Racso skriver:

  Såg filmen på premiären. Kan säga att jag gillade första filmen med, som en mer actionorienterad Star Trek. Det satte en grund som kunde utvecklas i första filmen. Fick mig att gilla filmen från början till slut, även om det hade lite fuck ups här och där.

  Andra filmen började som jag hade hoppats på. Action från första början och utsätter de flesta i fara, men de klarade sig till slut och Kirk hamnar i lite trubbel efter det hela. Detta hade jag förväntat mig och det fick jag. Sen vet jag inte om jag ska komma längre in i story och spoila det mesta här. Blev besviken utav storyn, allt var rätt obvious redan från första början. Ville ha mind games, fick explosioner. Ville ha dialoger, fick halvnaken tjej. Ville ha känslor, fick det jag ville. Inte i filmen utan inom mig och inga bra känslor.

  Gillade annars filmen som en popcornrulle och inte som en Star Trek-film.

 8. Cindy Lauper skriver:

  Hej killar. Vill bara säga att idag springer jag Göteborgsvarvet. För ungefär en tid sedan började jag träna från att inte ha rört en fena i hela mitt liv. Började backtracka Retroresan för att ha nåt att lyssna på när jag sprang. Ingen bra idé tyvärr, funkar bättre med musik. Men i alla fall, två saker tar jag med mig ifrån er: När Samson straffsprang sin mil och “Sonic doesn’t need a story”, finfint musiktips från Anders som man blir glad av när den kommer i lurarna ute i skogen. Inte tempot kanske, men nåt annat skit är det som ger en bra med pepp.

  Hör av er om ni skulle göra Skitsnack special om TRÄNING!???!
  Hur gör man? Hur kommer man igång som data-tjockis? Om man hatar sport, och sportare, och inte vill vara en del av den världen liksom men ändå inser att man borde göra nåt för att må lite bättre. TV-spelslåtar att lyssna i lurarna kan vara ascoolt när man springer. Eller filmmusik förstås. Testa “Theme from Warriors” eller “28 dagar senare”. Huga.

  Nåwell. Bäst att börja kavla.

 9. Kimus skriver:

  Hej Cindy =)

  Jag är paradoxen – en geek:ig tv-spelare som kombinerar detta med alla former av motion några snäpp över vanlig motionär för att må bra och inte minst för att kunna äta onyttigt regelbundet =P
  Allt handlar om att ta sig över en barriär när det gäller motion.
  Här kommer mitt tips som jag själv tillämpat för att komma i form igen nyligen.

  Börja med att promenera 40 minuter i ditt tempo varannan dag. Öka med 5 minuter varje gång du går tills du promenerar en timme. När du promenerat en timme ett par gånger kan du försöka öka tempot på din promenad, men det är klockan som styr hur länge du går. Se gärna till att utmana dig med uppförsbackar under promenaden.
  När detta börjar kännas okej förändrar du promenaden till…
  Promenera 20 minuter, jogga i 15 minuter och avsluta med 20 minuter promenad.
  Tempot på joggingen kvittar så länge du håller igång – klockan styr.
  För varje pass så ökar du längden på joggingen med 1-2 minuter.
  När du kan jogga i över 20 minuter utan besvär så förändrar du i träningen till…
  Promenera 15 minuter, jogga i 20 minuter och avsluta med 15 minuter promenad.
  För varje pass så ökar du längden på joggingen med 1-2 minuter till du ledigt springer över 30 minuter. Därefter ändrar du om…
  Promenera 10 minuter, jogga i 30 minuter och avsluta med 10 minuter promenad.
  För varje pass så ökar du längden på joggingen med 1-2 minuter till du ledigt springer över 45 minuter. Därefter ändrar du om avslutningsvis om till…
  Promenera 5 minuter, jogga i 45 minuter och avsluta med 5-10 minuters promenad.
  Öka med 1-2 minuter tills du klarar av att springa 60 minuter.

  När du kommer upp i längre distanser är det bra om du håller dig till 2-3 joggingpass i veckan. Lyssna på kroppen och om du inte klarar att förbättra ditt resultat försök att åtminstone upprepa ditt senast “personbästa”. Klockan är din tränare.

  När det gäller musik – så är den oerhört viktigt. Den ska motivera och hjälpa dig kämpa vidare. Spelmusik du kan relatera till fungerar förstås bäst i regel.
  Här är lite av den spelmusik jag haft och använder i lurarna när jag springer. Det är ju viktigt att efter behov variera den lite. Lycka till! =)

  Deus Ex: Human Revolution – Icarus (Main Theme)
  Gears of War 2 – Heroic Assault
  Rogue Galaxy – Brave Heart
  Road Rash – Palm Desert (Rob Hubbard)
  Skies of Arcadia – Battle 1 och Bombardement
  Metal Gear Solid – Encounter
  Shinobi 3 – Whirlwind
  XCOM Enemy Unknown – Our Last Hope Finale
  Mega Man 3 – Intro
  Maniacs of Noise (Jeroen Tel) – Premonition

  Film/Anime
  Street Fighter II Victory – Hadou
  Full metal Alchemist – Ready steady go!
  Full metal Alchemist Brotherhood – Again
  Pokémon – Theme song
  Adele – Skyfall
  Rocky V – Go for it!
  Tron Legacy – End Titles
  The Fold – Ninjago (The Weekend Whip)

 10. treqie skriver:

  Vet inte om fler håller med mig, men jag tycker Nero i förra var så otroligt ointressant bad guy. En tatuerad gruvarbetare som lyckas vara skitarg i 25 år? I Into Darkness är det ju lite bättre. Bad guyen har anledningar som inte är lika jävla ogreppbara som en imploderad hemplanet.

  Sen har även den här samma konstiga inställning till Kirk. I förra gled Kirk in på en räkmacka till kaptenstolen. Och av nån anledning hade besättningen nåt förtroende för honom? när hela introduktionen till honom sa: en frat boy som bara bryr sig om att knulla och vara besvärlig. I Into Darkness verkar Kirk lite mer stabil och “mogen”, men fortfarande tycker jag inte att han ger intrycket av kaptensmaterial. 😛

  Men Into Darkness är ju en shysst film. En sak som är bättre med den här, förutom Benedict, är ju att det inte behövs något etablerande. Och jag insåg att jag ser fram emot Star Wars lite mer efter att ha sett den.
  Sen märktes det att de lånat friskt från The Wrath of Khan, särskilt med vissa scener. Hela filmen känns som en fan service.
  Och den är äventyrlig, även om det inte är så mycket utforskande av det okända. jag tycker Simon Pegg som Scotty äger. I förra fick han ju mer en biroll, men nu lyfte han upp hela filmen. Och Benedict Cumberbatch och Peter Weller.. bra skit.

Skriv en kommentar