Trots att jag varken kollat animen, spelat spelet eller läst mangan på flera månader måste jag ranta lite snabbt om Naruto. Det är nämligen så att jag hamnade i en diskussion med någon om Naruto, och vilka våra favoritkaraktärer är samt varför de är våra favoriter. Jag listade mina som Gaara, Rock Lee, Hinata, Kakashi och Shikamaru. Alldeles för många, jag vet. Men vad ska man göra när serien har typ 50 karaktärer? Visst, jag kan kanske ta bort Gaara eftersom han inte alls är lika spännande och intressant nu när han inte längre än jinchuuriki. Och Hinata gillar jag väl egentligen mest bara för att hon är typ den enda kvinnliga karaktären som kan chill the fuck out, och för att hon har en sympatisk bakgrundsberättelse och är söt. Rock Lee kan ju ingen inte älska, som den ninjutsulöse underdoghjälten som han är. Shikamaru gillar jag för att han är som jag, med sin överdrivet lata inställning och oförmåga att leva upp till sin fulla potential. Och Kakashi gillar jag för att man aldrig riktigt vet precis hur stark han är, och exakt var hans nivå med sharingan egentligen ligger.

ANYWAY!

Personen jag snackade med listade Naruto och Sasuke som sina favoriter, och erkände att det var tråkigt. Och ja, det är ju tråkigt. En sak var vi i alla fall överens om, och det är att Itachi förmodligen är den smartast skrivna och mest välskrivna karaktären i hela serien. En sak som gör att Sasuke och Naruto inte kommer med bland mina favoriter är att jag inte känner deras motivation så mycket. Visst, jag fattar att Sasuke vill hämnas. Och visst, jag fattar att Naruto ser sig själv i Sasuke och ser hur lätt han själv hade kunnat hamna på exakt samma väg om det inte vore för att han hade en vän av den typ som han nu försöker vara för Sasuke. Men samtidigt känns det som att Naruto borde dra gränsen nånstans, och jag tycker inte det där villkorslösa stödet han har för Sasuke känns motiverat. Om Sasuke blir snäll i slutet av serien kommer jag bli SÅ förbannad. Sasuke måste dö, inget annat slut är OK. Och OM Sasuke blir god igen ska det då fan inte vara Naruto som konverterar honom. Den ENDA som jag KANSKE kan acceptera för det är Itachi i så fall.