Skitsnack

S02E15: MutantSuperSerieHjältar

I denna veckas avsnitt har Samson semester så Anders plockar istället in Malin Söderberg för att prata serietidningar, superhjältar, mutanter och allt angränsande. Malin gräver djupare i tvisten mellan Josh Whedon och Brian Singer, innan de båda så gott det går listar sina tio favoritkaraktärer, rangordnade efter awesomeness. Mycket nöje!

Länkar:

Låtar utan anledning:

S02E15: MutantSuperSerieHjältar

Kommentarer

 1. Quid skriver:

  Fantastiskt trevligt avsnitt, och kunskapen Malin sitter på är ju helt enorm!

 2. Deas skriver:

  Grymt avsnitt, behövs mer fokus på comics i svenska podcasts.

  Efter två år med Ipad har jag försökt läsa ifatt X-Men, sedan jag slutade läsa i början av 90-talet, så förstår hur Malin känner sig när man ska försöka få ihop kontinuiteten. Själv fick jag börja med flödesscheman för att få koll.

  Nu har jag hunnit ikapp så har några tillägg gällande det nuvarande läget i Marvel Now:
  Den nya spiddetidningen heter “Superior Spider-Man”. Där har Dr Octopus tagit över Peter Parkers kropp och röjer runt samtidigt som han försöker vara superhjälte.

  Den nya mörkhyade “Ultimate Spider-Man” heter Miles Morales, en tonåring som tog över rollen efter att Parker dött. Som alla titlar med epitet Ultimate utspelar den sig i ett alternativt Universum och inte i det “riktiga” Earth 616.

  Efter eventen Schism och Avengers VS X-Men så har nu X-Men delat upp sig i två fraktioner. Bad-ass Cyclops och Magneto med flera kör på med en hårdare stil i tidningen “Uncanny X-Men”. Wolverine i rollen som ny rektor försöker hedra Xaviers ideal på en ny skola i “Wolverine and the X-Men”.

  Angående Scarlet Witch så bör eventet “House of M” läsas. Fantastisk arc från 2005 som förklarar hur Marvels hela mutantpopulation gick från runt 14 miljoner till 198 stycken. Än i dag ses effekterna från denna händelse.

 3. Deas skriver:

  “Saga” är helt jävla awsome! Episkt är ett utnött ord men det är det enda jag kommer på. Underbara karaktärer, vacker artwork och modernt (och moget) berättande. En fanatstisk resa är påbörjad, exklusivt och perfekt anpassat för serietidningsformatet.

  Dock finns det bara 12 nummer ute och att det ibland tar 2 månader mellan släppen är enda nackdelen jag kommer på.

  Fler borde läsa!

 4. Han där från Åland skriver:

  Är det bara jag som börjar sakna Samson & Anders @ Flickchart? 🙁

  KRAM!

 5. Bob skriver:

  Ålands-mannen:
  Det var tänkt att det skulle vara Flickchart i Regissörs-avsnittet men det blev så jäkla långt…
  Om jag förstått det rätt.
  🙂

 6. Skuldvärjan skriver:

  Härligt med ett avsnitt dedikerat till serietidningar!
  Stormen av energi som uppstår när två så passionerade individer som Anders och Malin pratar om något de båda gillar är helt magisk.

  Er konversation om Nightwing och Robin verkade väldigt förvirrad så jag tänkte försöka hjälpa till att räta ut det hela.
  Det har inte funnits hur många Nightwing som helst. Det har inte funnits hur många Robin som helst. Robins dör inte hela tiden… bara ganska ofta.
  (Värt att tänka på är att allt som följer är extremt förenklade sammanfattningar för annars skulle jag sitta här och skriva hela veckan.)

  I huvudtidslinjen av klassiska DC så har det funnits fem Robin. (Fyra i New 52)
  – Dick Grayson, första Robin, cirkusakrobat, växte upp och blev Nightwing.
  – Jason Todd, andra Robin, hemlös/halvkriminell, blev dödad av Jokern (Efter omröstning av läsare), återuppstod som Red Hood.
  – Tim Drake, tredje Robin, ambitiös och intelligent aspirerande detektiv, listade ut vilka Dick Grayson och Bruce Wayne var, nu mera känd som Red Robin.
  – Stephanie Brown, fjärde Robin, Tim Drakes avundsjuka flickvän, höll inte måttet så hon fick sparken av Batman och fejkade sin egen död, tog senare över manteln som Bat Girl. (Stephanie Brown existerar inte längre sedan New 52)
  – Damian Wayne, femte Robin, Bruce Wayne och Talia al Ghuls son, blev nyligen dödad av en vuxen klon av sig själv.

  Det finns två helt separata karaktärer som kallas Nightwing.
  Dick Grayson som tidigare nämnts och Stålmannen när han vill vara inkognito i miniatyrstaden Kandor.

  Slutligen så vill jag flika in att karaktären Robin John Blake i filmen Dark Knight Rises inte har någon anknytning med serietidningarna utan skapades enbart för filmen.

 7. Racso skriver:

  Lyssnade igenom programmet idag. Tänkte rätta er lite om er Robin/Nightwing-konversation. Märker nu att jag är lite sen när personen över mig redan har skrivit det jag ville ta upp. Glömt det mesta andra småsaker. Sånt som händer när man jobbar och lyssnar på podcasten samtidigt. Mer podcasts om serietidningar behövs 🙂

 8. Han där från Åland skriver:

  Bob; Ahaa, det hade ju varit ett perfekt avslut på ett redan väldigt bra avsnitt 🙂

  Får hoppas att det kommer i något avsnitt inom kort då..

 9. Cindy Lauper skriver:

  avsnittet dyker inte upp i min podcastapp!

 10. Björnen från Finland skriver:

  Samma här, dyker inte upp i RSS. Använder AntennaPod på Android, har fungerat perfekt i flera månader.

 11. […] även om hyllnings och värvningsinlägget härmed är avslutat. I det senaste avsnittet (https://www.svampriket.se/2013/06/s02e15-mutantsuperseriehjaltar/) så pratade Anders och Malin Söderberg (gäster och experter är frekvent förekommande, sedär, […]

 12. sbjihp skriver:

  Kanonavsnitt! Synd att Samson inte kunde vara med bara. 🙂 Finns så mycket serier att grotta ner sig i.

Skriv en kommentar