Det kan vara svårt att hålla reda på när alla stora presskonferenser och diverse händelser sker på E3. Vet ni till exempel att klockan inte är lika mycket i Los Angeles som den är här i Sverige just nu? Crazy! Jag tänkte i alla fall lista de största presskonferenserna i ett inlägg, så att det blir lite lättare att följa hela jippot. Inte något matnyttigt inlägg fullt av insiktsfulla åsikter, utan mer som underlättande public service.

MÅNDAG
Electronic Arts håller sin presskonferens 22:00.
Microsoft håller sin presskonferens 18:30.

Här kommer Microsoft förmodligen försöka få oss att glömma allt vi inte gillar med Xbox One genom att bjuda på konsolexklusiva spel som Mirror’s Edge 2. Microsoft har allt att vinna här, och måste visa upp några jävligt fantastiska titlar för att få publiken att glömma allt skit som cirkulerat på internet sedan konsolen avtäcktes. Man behöver även vara otroligt tydlig i sina budskap, då många kommer förvänta sig att få svar på alla sina frågor.

TISDAG
Ubisoft håller sin presskonferens 0:00.
Sony håller sin preskonferens 03:00.
Nintendo håller sin Nintendo Direct 16:00.

Jag har svårt att se Ubisoft överraska, och räknar med att deras event kommer bli ganska tråkigt och förutsägbart utan några stora överraskningar. Möjligtvis att man visar upp Beyond Good & Evil 2, då de gamla vanliga ryktena kring det spelet verkar lite starkare än vanligt i år.

Sony har mer att förlora än de har att vinna på årets E3, och jag räknar med att man kommer behöva avslöja obehagliga saker om PS4. Det ryktas om att Microsoft betalat utgivare för de inte ska visa upp sina spel på Sonys presskonferens, så det ska bli intressant att analysera vilka titlar som är frånvarande.

För Nintendo är det make or break, och det är kring deras visning som minst antal läckor kommit ut. Det här årets E3 ser jag som WiiUs sista chans. Om konsolsäljande stortitlar inte visas upp med enorm fokus på WiiU månaderna fram till december, känns det som att konsolen kan dödförklaras. Nintendo kommer inte få en till chans när Sony och Microsoft fått ut sina maskiner på marknaden. Det här måste bli Nintendos bästa E3 någonsin. Alla deras stora IPn måste få något, även om det inte kommer släppas inom de 6 kommande månaderna. Även om ett nytt Zelda inte kommer släppas till WiiU förrän tidigast 2014, måste man visa upp något från den serien. Man måste visa Mario Universe. Man måste visa vad Retro Studios jobbat på. Man måste visa både spel som Bayonetta 2 för kärnspelarna och WiiU Sports för casualpubliken. Och man måste imponera något enormt med Super Smash Bros. Nintendos fokus måste ligga på titlar som säljer konsoler. Avslutas deras presentation utan ett storproducerat Pokémon-spel har de antagligen fuckat upp.

Här kan du följa nedräkningen för varje stort event, samt hitta till olika live streams.