Information

Inför Svamppod #36

Nästa veckas Svamppod blir lite speciellt. Vi befinner oss i semesterperioder och stora delar av ordinarie pod-crew är borta på semester lite här och var. Avsnittet kommer därav bli lite annorlunda, med endast två personer vid mickarna. Lyckligtvis är detta en duo som gjort en hel del podcast tillsammans tidigare; Anders och Samson.

Förutom att prata om veckans nyheter eller Samsons obligatoriska indie-titel så vill vi nu också passa på att djupdyka lite mer i Anders projekt, #1år0spel. Mycket tid har gått och inte allt för många dagar återstår av Anders spelfria år och vi vill därmed bjuda in er till att ställa frågor till Anders.

Skriv din fråga eller tanke i en kommentar i det här inlägget, eller maila till svamppod@svampriket.se så kommer Anders besvara era frågor så gott det bara går i avsnittet. Och har ni andra synpunkter på podcasten eller hela sajten Svampriket så är ju givetvis de välkomna också!

Hoppas ni har en fin sommar med lite skön ledighet därute. Vi hörs, på tiiiiiiiisdag!

Kommentarer

 1. Trazh skriver:

  Tjenare Anders och Samson! Eller Samson och Anders!
  Hoppas ni har en skön sommar.
  Intressant avsnitt! Men nu är det såhär va. Det är lite klurigt att ställa frågor, för Anders har nog redan fått dom flesta under dessa månader, men jag vill ändå höra allt om resan.

  Återkommer med frågor senare (om jag på kommer på någon).

 2. Quid skriver:

  Kul med Anders i Svamppod igen! Här kommer några frågor:

  Vilket spel kommer du spela direkt när “förbudet” hävs? 🙂
  Var spelabstinensen större i starten eller nu mot slutet?
  Vilket spel som släppts under projektet har du saknat mest?
  Har du nån gång varit nära att spela utan att tänka på det?
  Vad har du lärt dig/kommit fram till under ditt spelfria år?

  Jag har förstått att du har en del projekt på gång när du får börja spela igen, vill du berätta lite mer om dessa eller är det hemligt? Något kan du väl bjuda på? 🙂

 3. Tommy Håkansson skriver:

  Anders! Snälla, spela in din första spelning i oktober efter uppehållet! Sen lägger du upp det här på Svampriket.

 4. ReDead skriver:

  Känner du dig nöjd med att inte ha spelat på så länge? Har du gjort allt det du tänkte att du skulle göra under ditt spelfria år?

 5. Bob skriver:

  Nästan exakt på inspelningsdagen så har det gått ett år efter den episka finalen av RetroResan. Jag undrar, hur känns det idag? Relationen till retro-spel, är den rubbad? Skulle ni någonsin kunna tänka er en uppföljning till podden?

  (Om ni glömt hur det var för ett år sedan, kika in denna 😉
  http://youtu.be/ChkEjOHm1sA )

  Och Anders, vilket spel kommer det vara det allra första du tänker spela? Kommer du vänta till klockan slår 00:01 eller kommer du ta det mera lugnt?

  Puss å kramen från Bob

 6. Ludde Lundblad skriver:

  Hej Anders!

  Två frågor jag har:
  1. Ett av dess spel får du aldrig spela. Någonsin!
  The Last Of Us och GTA V! Vilket väljer du bort och varför?
  2. Hur fulla kommer vi vara den 2:a augusti?

 7. IamJohnFuuuuuuuuu skriver:

  Hej på er!

  Min fråga är väl inte så mycket en fråga egentligen, utan mer en undran. Vad det nu är för skillnad… Ah well

  Hur kommer du reagera, Anders, om du upptäcker att du fortfarande inte tycker det är kul med spel? Att din return to games blir ett antiklimax? Har tanken slagit dig? Finns det någon plan b, så att säga ?

  Personligen tror jag ju inte detta kommer ske, såklart. Bara lite nyfiken 🙂

  Kram!

 8. Alltid härligt med nya Svamppod avsnitt! Tråkigt att inte hela svampcrew närvarar men antar att semester är trevligt för dem som får ha sådant skojigt.

  Anders, min undran är: Tycker du det har räckt med att inte spela spel under perioden för projektet? Tycker du det känns som att du gått all in eller om du hellre skulle haft ännu mer distans till mediet och inte bara slutat spela utan även tagit avstånd från spelpoddar/nyheter/trailers osv om det skulle gett ett annat resultat?

 9. Cazlab skriver:

  Halloj! Min fråga till Anders är: vilket är det första spelet du kommer bänka dig vid och varför när denna 1 årstid utan spel är över?
  Kan väl även ta och fråga Samson också om du faktiskt har påverkats något av Anders’ spelfria år? Måste ju säkert känna en viss saknad av att diskutera vissa spelupplevelser menar jag 🙂

  Ha det göttis!… Skitkalas..!? Är det så man säger här?

 10. Cazlab skriver:

  Stryk det där sista btw! Trodde detta var för skitsnacks-podden 🙁 tokigt tokigt

 11. Björn skriver:

  Jag funderar på hur du hade ställt dig till att göra ett liknade projekt fast mer aktivt förändra saker. Att inte spela på ett år är mer ett passivt avståndstagande, du behöver inte förändra ditt liv mer än att inte hålla i en handkontroll. Jag tänker på saker som att t.ex. inte äta kött på ett år, alltså sånt som kräver att du faktiskt förändrar saker i ditt liv.

  Puss

 12. moerktus skriver:

  detta kommer låta som en retorisk fråga men det är inte menat som en sådan:
  om jag har förstått det rätt (jag är verkligen inte säker på att jag gjort det) så valde du att sluta spela för att du spelade så mycket så att det inte var roligt längre. du hade tagit i så innihelvete med spel så du glömde vad som var roligt med det. lösningen var då att ta i nåt innihelvete åt andra hållet istället. jag funderar på om problemet egentligen var spelen i sig eller om du kanske bara ersatt en form av brunlöfveri med en annan?

 13. T4 was Here skriver:

  Eh, I got nothing.
  Glad Sommar och läs mer comics.
  Like Archie’s Megaman, BOOM studios Advenure Time eller IDW’s *insert your favorite 80’s/90’s/00’s franchise here*.

  Later.

 14. Zage skriver:

  Musikpaus?

 15. Ectogamat skriver:

  Hallå!

  Jag funderade på om du Anders fortfarande tycker att To the moon var rätt spel att avsluta med innan du gick in på ditt spelfria år? Finns det något annat du hellre hade velat spelat så här i efterhand eller var det verkligen perfekt för situationen?

  Din tid utan spel har väl också närt dina andra intressen som tv-serier, film och serie tidningar, så vilket av dina intressen kommer du nu stjäla tid ifrån för att få tid att spela?

 16. Zage skriver:

  Det här kommer bli episkt

 17. Bjornface skriver:

  Åhh.. Da hype!

Skriv en kommentar