Vi skrattade och vi skrek. Vi plåtade spöken och slogs mot arméer av zombier. Efter 13 timmar i Qruxel E-Sports eminenta streamingstudio lyckades vi inte bara överleva tio skräckspel på raken, vi nådde och överträffade vårt initiala donationsmål för den ideella föreningen Mind. Och allt var tack vare er, som tittade. Och deltog.

Så småningom kommer året komma då insamlingen inte blir lika stor som föregående år. Det var inställningen jag tror flera av oss hade när vi gick in i årets upplaga av Skräckafton. Men även om successivt högre donationsmål har varit en morot för oss har det huvudsakliga målet alltid varit att föra folk samman. Att belysa Minds viktiga verksamhet och att ha väldigt kul medan vi gör det. Så när vi mot slutet av årets livestream hade samlat in hela 37556 kronor kunde våra hakor inte vara närmare golvet.

Men arbetet är långt ifrån över! Vi har fortsatt att donera våra insamlingar till Mind för att behovet av att hjälpa och stötta människor med mentala hälsoproblem fortsätter. Hos Mind kan du bidra som volontär och stötta människor via tre telefonlinjer. Du kan även starta din egen insamling, eller skänka en slant direkt till Mind. Är du själv i behov av hjälp finns de innan nämnda telefonlinjerna men också ett forum där du anonymt kan skriva av dig om dina problem och få stöd

Innan vi avslutar det här kapitlet i Skräckaftons historia ska vi naturligtvis tacka alla som närvarade under streamen, så here goes!

Tack till,
Ludvig Fjell, Shorty, Robin Engström, Mikael Troberg, Joel Nilsson, Angelica Norgren, Kiki Ågren, Alicia Andersson, Martin Lindell, Mia Mulder, Naseer Alkhouri, Elisabeth Bergqvist, Anna Kärrstrand, Anna Vikmanis, Matilda Smedius, Amanda Steén, Jimmy Seppälä, Anton Karlkvist, Adam Lagerqvist, Sandra Ferroni, David Grundström och Victor Sjöström.

Och tusen, miljoner, miljarder tack till alla som tittade, som skrev i chatten och som donerade! År 2020 blir det fjärde året vi gör Skräckafton på Svampriket, men det blir det femte året Skräckafton arrangeras. Så förvänta er ett storslaget femårsjubileum nästa år!

Tills dess, ha det bäst. För det förtjänar ni!