Om du nu förväntar dig att läsa en lång, djupgående och analyserande recension av det första Zeldaspelet i HD, kommer du bli besviken. Om du däremot vill läsa en kärleksförklaring till det allra första Zeldaspelet i HD kan du luta dig tillbaka, känna lugnet, och fortsätta att läsa.

Jag tyckte det var helt fantastiskt då, jag tycker att det är helt fantastiskt nu
Jag har sedan Nintendo släppte sin Gamecube, haft The Legend Of Zelda: Windwaker som ett av mina favoritspel i serien. Jag älskar hela upplägget med spelet. Detta är ett av de få spelen där jag verkligen uppskattar att det är fokus på utforskande. Det finns de som klagar på att det är alldeles för mycket båtåkande i Windwaker, men det är en del av spelet som jag personligen uppskattar väldigt mycket. Visst är det mysigt att sitta på Eponas rygg men att färdas på böljan den blå tillsmmans med kungen över de röda lejonen är snäppet vassare. Jag älskar att sätta kurs mot en outforskad del av kartan för att väl där förhoppningsvis upptäcka något spännande. Faktum är att Windwaker är det enda Zeldaspel där jag har utforskat hela världskartan. 

Windwaker remakeEfter att återigen ha fått uppleva detta äventyr vill jag påstå att det är helt klart det näst bästa Zeldaspelet någonsin. För som vi alla vet sitter The Legend Of Zelda: A Link To The Past ganska ohotat på sin tron. Att det nu går att uppleva ett Wind Waker i HD är inte vad som har imponerat mest på mig. Istället är det kontrollen som tillfört det där lilla extra för min upplevelse. Det som retat mig med tidigare Zeldatitlar är kravet att pausa för att komma åt sin inventory. Nu är det så smidigt att hela inventoryt (heter det ens så?) finns på paddan, vilket gör spelupplevelsen flera varv mer njutbar. Det handlar ju dock inte om något revolutionerande egentligen – någonstans har jag läst att syftet med en remake av ett Zeldaspel är från Nintendos sida att de vill testa vad som kan komma appliceras till nästa spel i serien, när det kommer till kontrollen. Jag får en känsla av att de spar på krutet tills dess och mina förväntningar på nästa stationära del i serien är nu riktigt höga. Jag har uppskattat både Twilight Princess och Skyword Sword, men har ändå inte riktigt känt att Nintendo har banat nya vägar inom äventyrsgenren. Snarare har de förfinat vad som har varit näst intill perfekt. Men i och med denna utgåva av Windwaker känns det som att de är på god väg att inom ett par år släppa det ultimata Zeldaäventyret.

Det är 10 år sedan jag för första gången spelade Windwaker. Jag tyckte det var helt fantastiskt då, jag tycker att det är helt fantastiskt nu. Nintendo hoppas på att denna HD version av ett av tidernas bästa äventyr skall hjälpa till att sälja konsoler. Jag hoppas att de får rätt. För alla förtjänar att få uppleva Tingle i HD.

P.S Då vår nya chefredaktör önskar fler båtreferenser här på Svampriket kan jag tillägga att The Legend Of Zelda Windwaker kan vara det spel som kommer hålla Nintendo flytande ett tag till D.S