Det finns vissa som vill öka medvetandet om bröstcancer genom att visa de sexigaste strutarna, men det finns också de som vill pocka på uppmärksamheten om manliga hälsoproblem genom att odla mustasch i november. Movember-rörelsen har funnits en längre tid och det är inte mer än rätt att sätta några personliga spelfavoriter i rampljuset.

onionChop Chop Master Onion

Den typiska mustaschklichén på den gamle asiatiske mästaren. Långa smala strån som växer från en stinkande lök. Med mystik från östern försöker han lära oss att allt sitter i ditt huvud; du kan göra vad som helst. När dojon brinner ner tvingas han dock sätta sina floskler på prov, men först måste mustaschen tvinnas.

dr__robotnik_by_joshsummana-d4etmjuDr Ivo ”Eggman” Robotnik

Sonics ständige nemesis har troligen spelvärldens buskigaste mustasch som sträcker sig långt utanför de rosiga kinderna. Med målet att starta Eggmanland så viskar ryktet att det kommande imperiet kommer inför mustaschkrav i hans ära. Med en IQ över 300 och robotkonverterade djur som främsta vapen är det svårt att säga emot.

wario_by_joshsummana-d4gdu1dWario

Marios mustasch är ganska fin men den kom till enbart pga de tekniska begränsningarna på Nintendos 80-talshårdvara. Warios nylle är istället ett stort långfinger till allt Mario står för. Större, starkare, elakare och med en förkärlek för galna minispel. Och taggig mustasch upp till öronen.

drwilycopygp2Dr Albert Wily

Där den genomgode Dr Light har tomteskägg så går Dr Wily all-in på mustasch. Galen doktor i all ära men det är den uppenbart elaka ansiktsbehåringen som gör att han reser sig över mängden. när ska Dr Wily skapa det vi alla väntar på, den som kanske till slut kan besegra Megaman, Mustacheman?

haggarMike Haggar

Borgmästaren som tidigare var fribrottare och som antagligen jobbat som Tom Selleck-look-a-like. Haggar är hårdast. Där Zangief brottas med björnar så drar Mike vithajar i en piledriver. Nos mot mark, med mustasch på. Haggar är hårdast!