Svamppod

Avsnitt 55: Julspecial

God jul kära lyssnare! Eftersom julafton detta år infaller på en tiiiiiiisdag så kunde vi inte hålla oss från att spela in ett avsnitt trots den stora helgen. Men det blir ett kortare avsnitt där vi pratar om gamla spelrelaterade julminnen.

Hoppas ni får en riktigt mysig jul där ute i stugorna. Vi hörs redan nästa vecka, eftersom nyårsafton också är en tiiiiiisdag.

Avsnitt 55: Julspecial

Kommentarer

 1. Daniel skriver:

  Trevligt julavsnitt och god jul till er alla! 🙂

 2. Marcus skriver:

  Fan vad jag älskar er alla! Ha nu en riktigt härlig jul!

 3. Serkë skriver:

  Ni är så härliga allihopa, tack för ett roligt julavsnitt ^^
  Ha en trevlig Jul!

 4. En pojke med en plast påse skriver:

  Ni måste ha sex med av dessa och gifta dig med en och döda en annan av dessa tre personerna. Personerna ni får välja mellan är…
  Petter Hegeval
  Tomas Arnroth
  och valfri medlem av Game Grumps

 5. En pojke med en plast påse skriver:

  OH just det…Linus är sämst.

 6. Martin C skriver:

  Ett. Jag tror att Linus håller upp ett finger…

 7. Henrik skriver:

  Bästa på länge!

 8. Ricky skriver:

  Usch, riktigt tragisk historia som Tommy berättade, han förtjänar en insamlingsgala! =)

  Kanonavsnitt, gillar NYA Svamppod även om Malin och Samson såklart saknas.

  Bara dags för lite mer kvinnliga intryck. Vart är Sandra i podden? Jag antar att ni har saker pågång.

  Gott nytt!

 9. Lucas skriver:

  Riktigt mysigt avsnitt!
  Vore kul om ni gjorde en icke officiel goty i poden, där ni ställer upp en titel mot en annan tills det bara finns ett spel kvar. Skulle ju även gå ganska fort att göra en sådan.

  God jul och gott nytt år!

 10. Jonas skriver:

  Alltså nya svamppod är bättre än någonsin. Förändra inget.

 11. Lovelime skriver:

  Förstår Tommy helt och hållet när han berättar hur han måste sitta och titta på ett spel han inte får spela.
  När jag var yngre så fick jag möjligtvis om jag hade tur ett spel på min födelsedag i oktober eller i julklapp, annars så fick jag spara ihop pengar och köpa själv, med den lilla haken att jag för mina föräldrar endast fick köpa spel när vi på husvagnssemester under sommaren. Inte nog med det så fick jag absolut inte ta med någon stationär konsol i husvagnen. Så oftast så köpte jag ett redan dag 1 eller dag 2 på semestern för att sedan få vänta i två till tre veckor på att få spela spelet.
  Om det inte var ett Game Boy spel då, för mitt Game Boy fick jag ha med.

  Tror nog det är därför jag likt Tommy alltid gillat att spela på bärbart, Det fanns en enorm trygghet i att jag som regel alltid fick ta med min Game Boy och spela på nästan oavsett vart jag än var och jag behövde inga ursäkter för att plocka upp den ur väskan och spela. Likaså hade nästan alla mina kusiner var sin Game Boy så spel lånades och Linkkablar kopplades friskt på de flesta släktkalas, det var till och med så man kunde få med några vuxna på att spela Tetris turneringar ibland.

  Hur som helst det där med att jag bara fick köpa spel på semestern höll i säg länge med dessutom. I slutet av november 97 så var min familj på A6/Ikea i Jönköping, jag var då 13 år, gick i högstadiet och tyckte att jag ska väl få göra vad jag vill med mina egna pengar jag tjänat ihop på gräsklippning osv.
  Så jag hade i smyg tagit med pengar för att köpa ett specifikt nyligen släppt spel, i en då för mig helt okänd genre, som jag läst så sjukt mycket om och precis hade fått betyg 97 av 100 i min bibel Super Play, (ja och om ni inte listat ut vilket spel det är ännu så har spelet en blond tanig kille med spikigt hår och enormt brett svärt med två hål i som huvudkaraktär).

  Så när mina föräldrar gick in på Ikea frågade jag om jag fick gå till det närliggande köpcentrat A6 och kika istället. Vilket de svarade ja till helt ovetandes om mina planer. Så jag gick och letade rätt på spelet och köpte det. Jag har nog dock aldrig blivit så utskälld någonsin som jag blev den hemresan när mina föräldrar upptäckte att jag köpt ett spel helt olovligen, och jag fick utegångsförbud och de försökte gömma mina kontroller. Men det var ju värt det för vilken grymt spel det var.

  Den kan ha varit så att de blev sura för att jag så snart in på julen snuvade dem på en möjlig bra julklapp men, jag hade nog aldrig nämnt spelet för dem, och de köpte sällan spel till mig vid den här tiden.
  Men om de vid den tiden visste att det spelet för mig skulle starta ett rätt långt intresse för väldigt textdrivna som sporrade mig enormt mycket att bli bra på engelska, ett ämne som jag i skolan hade ganska svårt för och ej tyckte om, så hade de kanske reagerat helt annorlunda.

  Apropå Zelda och julminnen som Tommy pratade om, som fick mig att pausa och skriva detta, så ungefär ett år senare efter Ikea händelsen så var ju ocarina of time på väg ut i butiker och jag visste att mina föräldrar hade förbokat spelet sedan i oktober och att jag skulle få det i julklapp. Jag hade peppat väldigt länge på spelet och ägnat timmar åt att springa runt utanför slottet i Mario 64 och låtsas att Mario varit Link bara för att kunna få en hum om hur OoT skulle kunna kännas.
  Så någon en och en halv vecka in december så retade min far mig genom att ge mig ett litet Zelda pin i form av Hyrule Shield och Master Sword tillsammans som följe med om man förbokat spelet, och gav mig en indikation på att spelet fanns i huset men att jag får vänta i några veckor till innan jag får spela. De veckorna kändes som en evighet jag flera dagar i veckan efter skolan tog bussen in till närmsta stad där det fanns en renodlad spelbutik bara för att få spela spelet, och jag tror jag klarade första templet säkert 10 gånger innan det blev julafton och jag fick spela spelet på riktigt.

Skriv en kommentar