Om du aldrig har spelat ett Mario Party, har ditt liv förmodligen varit lite tråkigare än mitt och den här recension är för dig helt ointressant. Men om du däremot har spelat och uppskattat att göra det sitter du säkert som på nålar just nu för att du vill veta om Mario Party Island Tour till 3DS är något att ha. Det korta svaret är, absolut! Det vill säga om du planerar att spela spelet tillsammans med vänner. Egentligen finns det väl inget partyspel som är kul på egen hand, förutom då kanske runkbulle, fast det har inget med den här recensionen att göra.

har du planerat att spela Mario Party Island Tour tillsammans med vänner så kan jag utan tvekan garantera att du kommer skratta
Men som sagt, har du planerat att spela Mario Party Island Tour tillsammans med vänner så kan jag utan tvekan garantera att du kommer skratta. Fast ska du spela tillsammans med vänner förutsätter det att du först och främst har sådana och att dessa vänner har ett 3DS. Men behöver de inte ha ett exemplar av spelet också, kanske du nu undrar? Svaret på den frågan är nej. Något som jag nämligen väldigt ofta glömmer bort med Nintendo är att de faktiskt kan vara riktigt generösa när det kommer till att spela bärbart tillsammans. Flera av deras titlar har nämligen den fiffiga funktionen att du kan använda dig av ”download play”, vilket innebär att du endast behöver en kassett. Vilket är smått genialiskt. Nu kanske denna funktion finns på andra bärbara konsoler som finns ute på marknaden, som jag tyvärr för tillfället inte kommer på vad de heter, så det är inget jag bryr mig om. Jag är bara otroligt nöjd över att den funktionen finns till DS/3DS. Det räcker så för mig.

När en skriver en recension brukar det vara en smart ide att prata lite om gameplay, då det ofta är en stor del av ett spel. Det kommer kanske inte som någon överraskning att Mario Party Island Tour består av en mängd olika minispel. Dessa minispel ska du se till att vinna, så att du blir den som kommer först i mål. Med en mängd minispel menar jag ungefär 69 stycken. Som jag har förstått det har Island Tour flest minispel av alla spel i serien. Detta är dock en sanning med modifikation, då flera av minispelen mer eller mindre är upprepningar av varandra, men ändå kan de vara förvånansvärt underhållande på sitt alldeles egna sätt.

Utöver de ”vanliga minispelen” finns det dessutom några specialare. Det finns till exempel ett par där du använder dig av ”ar cards” och ett som går ut på att du skall imitera kända personer från Svampriket, med hjälp av din röst. Den sistnämnda är hysteriskt rolig. Kan tillägga att jag gör en grym Peach!

Något annat som jag finner hysteriskt roligt med Island Tour och dess minispel är alla otroligt fyndiga namn på dessa. Jag skulle vilja träffa de personer som sitter och namnger alla minispel Vad sägs om Tragic Carpet Ride, Buzz a Fuzzy, Tanks a Lot, No-Traction Action, Slip Not, Squish You Were Here och Two Girls One Cup? Eller ja, det sista kanske bara var i mitt huvud?

Summa summarum är Mario Party Island Tour till 3DS stundtals riktigt underhållande. Ibland spelar tur och slumpen in alldeles för mycket, vilket lätt kan göra så att en blir frustrerad, men med rätt sinnesstämning och tre vänner är det svårt att misslyckas.