Det är snart 10 år sen jag började spela World of Warcraft, det var vintern 2004 som inbjudan till betan hamnade i min inkorg och resten är historia. Jag hade testat några andra MMORPGs innan med Blizzards spel var något annorlunda. Folk som inte ens tittade åt genrens håll innan var nu intresserade och för min egen del var detta början på en resa jag aldrig vågat drömma om. Till en början var allt nytt och spännande men när jag väl nådde maxleveln 60 så började äventyret på allvar.

Egentligen borde det känns spännande med en helt ny värld att utforska, men jag blir skrämd

Av en ren slump hamnade jag i en raiding-guild, den bästa på min server och glädjen när vi tog ner Ragnaros för första gången går knappt att beskriva. Vi körde på, spelade flera timmar varje dag, ofta 6-7 dagar i veckan men när den första expansionen kom tog jag en liten paus. Fast efter någon månad var jag tillbaka igen, redo att spela, denna gång med en ny klass, och så har det hållit på i snart tio år. Även om jag tröttar på Azeroth mellan varven hittar jag alltid tillbaka till världen i World of Warcraft.

Självklart spelar jag andra spel också. Jag testar och spelar igenom rätt mycket under ett år, men egentligen så jag söker efter ny värld att fastna för, ett nytt spel att verkligen grotta ner mig i. Det har kommit ett gäng som verkade lovande, men som inte blev den långa resa jag hoppats på. Diablo 3, Guild Wars 2, Dota 2 och Star Wars: The Old Republic för att nämna några. Jag har inte fastnat och därför blir jag ganska orolig nu när det finns en stjärna som lyser lite extra starkt på spelhimmelen.

wildstar2Jag talar om WildStar, ända sen jag såg den första trailern så jag har varit sjukt pepp. Ju mer jag ser och läser om det desto mer framstår det som om utvecklarna Carbine Studios gör allting rätt. Men samtidigt är jag rädd, rädd för att jag inte ska orka sätta mig in i spelet. Jag kommer ju från en spelvärld där jag vet och kan allt, och då blir det ett väldigt stort steg att kasta sig in i en ny värld. Egentligen borde det känns spännande med en helt ny värld att utforska, men jag blir skrämd.

Det är ganska svårt att sätta fingret på vad det är jag är rädd för, men att gå från allvetande till noll kunskap känns inte bra och alla åren med World of Warcraft har gjort mig lat och bekväm som spelare. Därför blir det där stora steget in i den nya världen kanske för stort. Jag är rädd för nya världar…

Text av Daniel Andersson

quid Daniel är en 33 årig halvgalen och överviktig ninja från västkusten. Älskar spel både i och utanför datorn och figurmålning ligger mig också varmt om hjärtat. Äter ohälsosamt mycket burgare och dricker gärna en öl eller två när tillfälle ges. Vet fortfarande inte vad han vill bli när eller om han blir vuxen… 🙂