Hej Matt och Trey!

Först och främst vill jag tacka er för tv-serien South Park. När den väl nådde svensk tv var jag i mitten av tonåren och på något sätt hade jag fått till mig att den här serien var speciell. Och efter några avsnitt följde jag den slaviskt, även fast jag ofta var jättetrött när den sändes på Tv4, alldeles efter Sen kväll med Luuk. Jag vet inte om jag tyckte det var så bra egentligen, snarare var det uppkäftigt, annorlunda och väldigt, väldigt rolig.

Under åren har sedan er serie och jag som person vuxit upp tillsammans. Och det som i början kändes tafatt och enkelt har utvecklats till något som med jämna mellanrum imponerar stort på mig som tittare. Sättet ni väver in aktuella ämnen i andra aktuella ämnen och kryddar allt med er speciella humor är inget annat än unikt, och jag hyser en stor beundran för hur ni jobbar och hur bra er produkt blir.

Tack för att ni äntligen gett oss ett spel som lever upp till den fantastiska tv-seriens potential och mått
Men anledningen till att jag skriver till er nu är för att tacka er för spelet South Park: The Stick of Truth. Tack för att ni tog er all den här tiden, tack för att ni la ner jobbet och tack för att ni äntligen gett oss ett spel som lever upp till den fantastiska tv-seriens potential och mått. Det märks genom hela upplevelsen att det är ni som står som kreatörer. Det märks verkligen att ni förstår tv-spel och att det var viktigt för er att det här spelet skulle bli bra. Och det blev det! Det blev faktiskt riktigt jävla suveränt! Visst har både jag och vänner och kollegor stött på buggar och irriterande moment, men inget som sänker upplevelsen, inget som förtar något. Allt kändes gediget och helhjärtat.

Och i all ärlighet. Att jag råkar bo i Europa bekom mig inte vidare mycket, jag har sett allt det som censurerades bort innan. Inte scen för scen, men tv-serien har ju som ni själva vet berört värre och mer tabubelagda ämnen tidigare. Och det var ganska roligt att läsa era kommentarer om varje scen som vi inte fick se.

phillipOch just det. Tack för att jag fick besöka Kanada! Det har jag haft som dröm länge nu och det var precis så fantastiskt som jag hade hoppats på. Det är svårt att inte fnissa till när jag tänker tillbaka på den delen av spelet.

Jag antar att jag också skulle behöva skriva till Obsidian och tacka dem också, för deras arbete ska inte förringas. Det rent spelmekaniska fungerade ju riktigt bra och jag blev flera gånger förvånad över hur djupt och genomtänkt spelsystemet var. Jag har aldrig spelat något av deras tidigare spel fullt ut, men faktum är att jag är mycket mer sugen nu, och de har vunnit väldigt mycket förtroende hos mig. Det trodde jag verkligen inte.

Jag antar att ni får sådana här brev dagligen. Brev från fans, som beskriver hur de är era största fans. Och det förtjänar ni verkligen, för hela världen borde förstå hur bra ni är. Eftersom jag vuxit upp med South Park så känns det vid det här laget som att jag kan staden och faktiskt känner alla härliga karaktärer. Så för att avsluta så vill jag också tacka för att jag fick besöka denna stad på egen hand, andas in dess atmosfär och utforska alla små vrår av godsaker. Så tack för att jag fick göra det.

Och återigen tack för en av världens absolut bästa tv-serier. Och för att den nu äntligen har ett spel som gör den rättvisa.