Det känns orättvist att börja den här texten utan att understryka min kärlek för det bärbara formatet och hur passande indie-spel är när det gäller att spela handburet. När man sitter för sig själv med skärmen som den enda ljuskällan i rummet och hörlurarna tätt omslutna när man spelar, det är då det är som bäst. Redan i introduktionen av Hotline Miami till PS Vita så möts jag av instruktionerna att spelet bör åtnjutas med hörlurar på för att få ut så mycket som möjligt av spelet. Visa ord som bör tas på allvar.

Jag har roligt, samtidigt som jag ifrågasätter mitt dödande och min seriemördares sinnesstämning
Hotline Miami är idag ingen nybörjare när det gäller indie. Spelet har tidigare släppts till PC och slog igenom som ett blodigt spel med starka budskap. Spelet börjar med att du på en gång slängs in i en situation där du genast ställs inför flera frågeställningar som kommer att genomsyra resten av spelet. Du själv är en seriemördare av kaliber som genom din telefonsvarare får kodade uppgifter kring vilka som du ska döda. Varför? Ja, varför? Spelet har utefter bland annat denna premiss utarbetat ett smart berättarsystem och lyckas med enkla medel och kortare dialoger göra ett spel som både sätter sig på hornhinnan och som levererar med ett gameplay som alla lätt kan komma in i. Jag har roligt, samtidigt som jag ifrågasätter mitt dödande och min seriemördares sinnesstämning.

Hotline Miami leverar även en bra helhetsupplevelse i form av en 80-talskänsla som jag inte kan minnas att jag känt sedan jag spelade GTA: Vice City. Det är nämligen den underbara grafiska stilen tillsammans med musiken som klingar perfekt i välregisserad fingerfärdighet som gör att jag även dras in i upplevelsen. Så ja, hörlurar tillför en hel del.

Ifall du däremot inte gillar upplevelsen på det bärbara formatet som jag så kan jag lugnt meddela att spelet ingår i cross-buy funktionen som gör att du får både ett exemplar till Vita och ett till PS3.